Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró vol un passeig marítim que l’uneixi amb Sant Andreu de Llavaneres

Escoltar

Mataró vol un passeig marítim que l’uneixi amb Sant Andreu de Llavaneres

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el 6 de març una proposta de resolució presentada pel grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) perquè s’iniciïn els tràmits per arranjar un passeig marítim entre Mataró i Sant Andreu de Llavaneres.

 

La resolució es va aprovar amb els vots favorables de la CUP, CiU, PSC, PPC, ICV. Va votar-hi en contra PxC. El text íntegre de l’acord és el següent:

 

“Cada cop més, el front de mar és reclamat i vist per la ciutadania com un espai natural a recuperar i conservar, tant pel seu valor mediambiental com per les possibilitats d’oci: ja sigui per passejar, practicar l’esport o senzillament gaudir del paisatge.

 

El segle passat ha estat marcat per infraestructures que han mutilat, de forma traumàtica, la connexió entre les poblacions del Maresme i la costa Mediterrània. La N-II, la línia de tren i la urbanització de la costa, són unes barreres físiques que dificulten l’accés al front de mar, especialment per a les persones que es desplacen a peu.

 

Poc a poc s’han millorat alguns passos que han facilitat l’accés entre Mataró i la costa així com per desplaçar-se al llarg de la línia costanera. Avui són molts els ciutadans que fan ús del passeig Marítim per passejar o practicar l’esport corrent o en bicicleta. Tanmateix encara falta molt per obrir la ciutat al mar. Davant aquesta necessitat, la ciutat de Mataró hauria de planificar i prioritzar aquelles inversions menys costoses però d’un impacte més gran.

 

La connexió entre les poblacions veïnes del Maresme a través d’un passeig marítim continu, sense obstacles i amb uns espais arranjats i agradables, seria un projecte molt interessant i ambiciós. Aquest projecte demana d’un pressupost potent, la intervenció de diverses administracions i un pla d’execució relativament llarg. Creiem però, que hi ha alguns trams que ja es poden començar a connectar atès que, a priori, no haurien de suposar una gran dificultat tècnica ni un cost elevat.

 

El tram entre Mataró i Llavaneres disposa d’un camí forjat entre la via del tren i la costa. El camí no està senyalitzat, el seu accés des de Mataró és de difícil accessibilitat (especialment per a les bicicletes), no està protegit per evitar caigudes, la via del tren no està segregada, i malgrat tot, és cada dia més utilitzat per vianants que passegen entre Mataró i Llavaneres, i turistes que provenen del càmping.

 

És per tot això que el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular proposa al Ple Municipal l’adopció dels acords següents:

 

1. L’Ajuntament de Mataró iniciarà les gestions necessàries per fixar un Pla comarcal arran la necessitat d’articular un passeig marítim que connecti tota la costa maresmenca sota uns criteris comuns de respecte al medi ambient, de senyalització, difusió, construcció, serveis i ús públic.

 

2. L’Ajuntament de Mataró prioritzarà i iniciarà les gestions necessàries per tal de connectar el passeig Marítim de Mataró fins al terme municipal de Llavaneres, a través d’un camí senyalitzat, segregat de la via del tren i apte pel passeig a peu o en bicicleta.

 

3. Comunicar aquests acords al Consell Comarcal del Maresme, a l’Ajuntament de Llavaneres i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya".