Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.500 persones han participat a l’Any Punsola

Escoltar

Més de 1.500 persones han participat a l’Any Punsola

S’han organitzat 26 actes i l’últim tindrà lloc dimecres a les 19.30 h a Can Palauet

Demà dimecres 22 de gener se celebrarà el darrer dels actes de l’Any Punsola que des del 21 de març del 2013 ha commemorat el centenari del naixement del poeta mataroní. La Comissió Any Punsola, composada per diferents entitats de la ciutat i la Direcció de Cultura, valoren en positiu la feina feta durant aquests mesos en els quals s’han organitzat 26 actes que han congregat més de 1.500 persones.




L’Any Punsola es va iniciar amb la conferència “Josep Punsola i Vallespí: ànima de poeta” a càrrec de l’historiador Jaume Vellvehí i ha pogut mostrar la figura del poeta des de diferents vessants: el Punsola poeta, el Punsola cineasta, el Punsola autor de teatre i el Punsola amant de l’excursionisme. S’han fet també rutes literàries, lectures de poemes, concerts amb els seus versos, exposicions de fotografies relacionats amb les seves paraules i els paisatges que evoquen, i fins i tot un maridatge de vins amb els seus poemes.



La comissió considera que ha complert els objectius que s’havia plantejat des d’un inici: fer arribar el poeta a la gent jove de Mataró i fer sortir Punsola de la ciutat. Els versos del poeta han sonat a la Setmana del llibre en català el passat mes de setembre, en una lectura de poemes a les Cotxeres de Sants i fins i tot es va fer una catifa amb la seva imatge el passat mes de juny a la festa del Corpus d’Argentona.



Una de les fites que s’ha aconseguit durant aquest any ha estat l’edició del llibre amb la seva obra inèdita gràcies a un projecte de micromecenatge, així com l’Auca de Josep Punsola.



Dels 26 actes, 7 han estat compartits amb la comissió mataronina del centenari d’un altre escriptor, Salvador Espriu.



La Comissió Any Punsola ha estat integrada per membres d’Òmnium Mataró-Maresme, LlegimiPiulem, Grup d’Història del Casal, Planeta Lletra, Club d’Opinió Jaume Llavina, Unió Excursionista de Catalunya, Llibre Viu, Cinema Rescat i Hotel Elèctric. Durant aquest any, però són diverses les entitats i escoles que s’han sumat a la iniciativa fent actes relacionats amb la poesia de Punsola.



L’últim acte de l’Any Punsola se celebrarà dimecres 22 de gener a les 19.30 h a Can Palauet amb una revisió de tot el que s’ha aconseguit, un passi de diapositives dels actes organitzats i una lectura de poemes a càrrec dels membres de la comissió.