Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.800 alumnes han participat en tallers de prevenció de violència masclista durant el curs 2013-2014

Escoltar

Més de 1.800 alumnes han participat en tallers de prevenció de violència masclista durant el curs 2013-2014

S’han impartit en 13 centres de secundària i PQPIL’Ajuntament, amb la coordinació del Centre d’Informació i Recursos a les Dones (CIRD), realitza cada any tallers de sensibilització i prevenció de la violència masclista. El curs 2013-2014 s’han fet 67 tallers a 13 centres de secundària i PQPI (Programes de Qualificació Professional Inicial), arribant a 1.867 alumnes. Aquesta acció forma part del II Pla d’Igualtat de Gènere per a la Ciutadania 2013-2016.


 

Els objectius de la iniciativa són:

 

. Fomentar en la comunitat educativa i entre la població jove el principi d’igualtat entre homes i dones.

. Identificar les formes d’abús que es poden donar en la parella jove, desvetllar els mites que dificulten la seva identificació i reflexionar sobre els elements preventius bàsics.

. Possibilitat l’abordatge de la violència de gènere al propi grup.

. Facilitar informació i eines al professorat perquè tinguin elements a l’hora de tractar el tema amb l’alumnat.

. Contribuir a l’educació de la joventut sense prejudicis sexistes.

 

Les accions formatives i informatives s’adrecen a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, batxillerat, PQPI i al seu professorat i consten de tres tallers: Bon rotllo, Estereotips i Comunicació i percepció de la pròpia imatge.

 

Al curs 2013-2014 s’han realitzat 67 tallers (14 més que el curs anterior) a 13 centres de secundària i PQPI, tant públics com concertats: institut Alexandre Satorras, institut Damià Campeny, institut Pla d’en Boet, institut Miquel Biada, institut Thos i Codina, institut Puig i Cadafalch, GEM, Maristes Valldemia, Freta, Mare de Déu de Lourdes, Divina Providència, escola Pia Santa Anna, El Turó i Salesians, amb la participació de 1.867 alumnes, que representa un augment respecte el curs anterior d’un 17,5 %.

 

L’Ajuntament de Mataró ja fa més de 10 anys que ve realitzant aquests tallers de sensibilització i prevenció en els quals hi han participat uns 15.000 alumnes.