Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 85.000 mataronins estan convocats a participar a les Eleccions europees 2014

Escoltar

Més de 85.000 mataronins estan convocats a participar a les Eleccions europees 2014

Els electors poden consultar a quina seu electoral han d’anar a votar a través del WhatsApp municipal, el web de l’Ajuntament i el 010


Diumenge 25 de maig se celebraran les eleccions per triar els representants al Parlament Europeu. A Mataró, 85.625 persones podran exercir el seu dret a vot en aquests comicis. D’aquest cens d’electors, 307 són comunitaris no espanyols. Per una altra banda, 1.300 són joves que podran exercir el seu dret a vot per primera vegada.

 

Les eleccions europees tenen circumscripció única per a tot l’Estat. És a dir que els votants trien entre els mateixos candidats a tot l’Estat, no com a les eleccions generals i autonòmiques –on els electors mataronins fan la seva tria entre els candidats de la província de Barcelona–, o a les eleccions municipals –on els candidats són els propis de cada municipi–.

 

En total, a Mataró hi haurà 101 meses, 27 menys que als darrers comicis. Aquesta reducció es deu a que algunes meses s’han agrupat perquè totes tinguin un nombre més equitatiu d’electors en funció dels paràmetres establerts per l’Oficina del Cens Electoral de l’Institut Nacional d’Estadística. Les meses estan agrupades en 75 seccions ubicades en 33 col·legis electorals o edificis diferents.

 

Respecte als anteriors comicis (Eleccions al Parlament de Catalunya 2012), les següents seus electorals han canviat d’ubicació:

 

. La seu electoral ubicada a l’edifici de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (Sant Josep, 9, bis) ha canviat a l’Aula Residència Sant Josep (Muralla de Sant Llorenç, 15).

 

. La seu electoral ubicada a l’Aula de Teatre (Juan Meléndez Valdés, 10) ha canviat al Casal Municipal de la Gent Gran del Parc (avinguda del Corregiment, 28).

 

. La seu electoral ubicada al Centre Social del Palau (Las Siete Partidas, 54) ha canviat a la Biblioteca Antoni Comas (Enric Prat de la Riba, 110).

 

. La seu electoral ubicada al Parvulari Germanes Bertomeu (ronda de Rafael Estrany, 2) ha canviat a la Biblioteca Antoni Comas (Enric Prat de la Riba, 110).

 

. La seu electoral ubicada al Col·legi Sagrat Cor de Jesús (La Coma, 21) ha canviat a l’Escola Joan Coromines (Pascual Madoz, 22).

 

. La seu electoral ubicada al Centre de Formació d’Adults Can Noè (Josep Punsola, 47) ha canviat al Centre Cívic Rocafonda (Santiago Rusiñol, 23).

 

. La seu electoral ubicada al Centre Obert Rocafonda (Pablo Ruiz Picasso, 28) ha canviat a l’Escola Germanes Bertomeu (República Dominicana, 15).

 

. La seu electoral ubicada al Casal de Joves (plaça d’Espanya, 1) ha canviat al Casal Municipal de la Gent Gran del Parc (avinguda del Corregiment, 28).

 

. La seu electoral ubicada al Centre Social Vista Alegre (Almeria, s/n) ha canviat a l’Escola Maria Mercè Marçal (riera de la Figuera Major, 60).

 

. La seu electoral ubicada al Col·legi Sant Antoni de Pàdua – Salesians (Josep Puig i Cadafalch, 80) ha canviat a l’edifici de l’antiga Escola Universitària Politècnica (Josep Puig i Cadafalch, 101).

 

. La seu electoral ubicada a l’Escola La Llàntia (Sant Josep de Calassanç, 2) ha canviat a l’Institut Puig i Cadafalch (Sant Josep de Calassanç, 16).

 

. La seu electoral ubicada a l’Escola Camí del Cros (ronda del Cros, 13) ha canviat al Centre de Formació d’Adults Els Tarongers (Mare de Déu de la Cisa, 80).

 

. La seu electoral ubicada al Casal de Joves de Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 76) ha canviat al Centre Cívic Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82).

 

. La seu electoral ubicada a l’Escola Divina Providència (Llauder, 32) ha canviat a l’Edifici la Moderna (carrer de Cuba, 47).

 

. La seu electoral ubicada a l’Escola Camí del Mig (camí del Mig, 1) ha canviat a l’escola J. M. Peramàs (Josep Monserrat Cuadrada, 11) en el cas del districte 6, secció 5; i a Les Esmandies (Leopoldo d’Odonnell, 94-98) en el cas del districte 6, secció 7.

 

S’han instal·lat cartells informatius a les seus que han deixat de funcionar com a col·legis electorals per redirigir els electors a les noves ubicacions.

 

 

Consulta de la seu electoral a través de WhatsApp

 

A través del WhatsApp d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament es pot consultar en quina mesa i seu electoral correspon exercir el dret a vot. Enviant al 687 200 100 “cens:número de NIF” es rep un missatge amb el nom del col·legi electoral, l’adreça, el número de districte, el número de secció i la mesa on correspon votar, a més d’un plànol per arribar-hi.

 

La mateixa informació es rep si s’envia la consulta “censdistricte:número de districte-número de secció”.

 

També es pot fer la consulta al cens electoral mitjançant el web municipal introduint el número de NIF i el nom del carrer. D’altra banda, el Telèfon d’Atenció Ciutadana 010 atén les consultes i dubtes sobre les seus electorals abans i durant els comicis.

 

Durant la jornada electoral també estaran oberts de forma extraordinària 4 punts presencials d’atenció al públic, ubicats a l’Ajuntament (OFIAC La Riera, 48), el Centre Cívic Pla d’en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6), Centre Cívic Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82) i Centre Cívic Rocafonda (Santiago Rusiñol, 23). L’horari d’atenció serà de 8.00 a 20.00 h.

 

 

Informació sobre la participació i l’escrutini

 

Durant la jornada electoral s’instal·larà al vestíbul de l’Ajuntament una pantalla de dades on es publicaran els resultats de participació a les 14.00 hores i les 18.00 hores. Les primeres dades sobre l’escrutini estaran disponibles a partir de les 23.00 hores i es podran consultar també a través del web municipal.

 

Una pantalla de televisió instal·lada a l’Ajuntament emetrà així mateix imatges de programes informatius que estiguin fent el seguiment de la jornada electoral.

 

També s’instal·laran plafons informatius amb una mostra d’infografia que recollirà una retrospectiva de la participació i els resultats de les diferents eleccions celebrades a la ciutat entre 1979 i 2012; i en concret els resultats i participació per barris a les darreres eleccions europees de 2009.

 

 

Servei d’acompanyament

 

Com en anteriors comicis electorals, la Creu Roja i l’Ajuntament ofereixen un servei d’acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot.

 

Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 (807 117 010 des de fora de Mataró) abans de divendres 23 de maig a les 19 h per sol·licitar aquest servei, que es realitzarà en ambulància o en transport adaptat.