Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Molta música i de diferents estils per a la nit del dissabte

Escoltar

Molta música i de diferents estils per a la nit del dissabte

Els concerts de Dissantes canvien d’ubicació: es fan a l’Espai Firal del Parc Central



La música sonarà avui a la nit, 26 de juliol, a diversos indrets de Mataró: al Pati del Cafè Nou, sardanes; a la plaça de Santa Anna, jazz i música del anys 70 i 80; a l’Espai Firal del Parc Central, rumba, rock, ska, punk... i a la plaça de l’Ajuntament, música tradicional. Estils diferents i per a tots els gustos a Les Santes 2014.


 

Sardanes, jazz i “remember”

 

Les sardanes estrenen nou emplaçament. La ballada nocturna es farà a partir de les 22 h amb la Cobla Contemporània al Pati del Cafè Nou. El grup oferirà sardanes dedicades a la música tradicional catalana i de la Nova Cançó. I que el públic es prepari perquè hi haurà sorpreses tant a l’escenari com a baix.

 

La Vella Dixieland farà sentir la seva música fresca i vibrant a la plaça de Santa Anna a partir de les 23 h. L’orquestra, que va néixer el 1981, ha participat en els millors festivals de jazz del món i ha realitzat més de 2.500 actuacions. I per continuar l’espectacle musical, després de l´últim acord de jazz pujarà a l’escenari David Oleart, que proposa acabar de passar la nit amb una selecció dels grans èxits de la música de ball dels anys 70 i 80, l’anomenada Festa Qu4ttro.

 

 

Reggae, punk, ska, rock...

 

I més música sonarà aquest vespre a l’Espai Firal del Parc Central de la mà de la Banda Biruji, Strombers, Txarango i la sessió de DJ ReDo. Aquests concerts formen part de la segona edició de Dissantes, la festa solidària organitzada per la Fundació El Maresme i l’Ajuntament de Mataró, que s’ha sumat al programa de Les Santes 2014.

 

Els concerts començaran a les 23 h a l’Espai Firal del Parc Central. En un inici s’havien programat al Parc Central però per motius de seguretat i per facilitar una millor comoditat als assistents s’ha optat per canviar la ubicació atès que el Parc Central té aforament limitat i l’Espai Firal no.

 

La nit musical s’iniciarà amb el grup maresmenc La Banda Biruji que donarà pas als caps de cartell Strombers i Txarango. La Banda Biruji oferirà versions de qualsevol estil musical: rock, punk, ska, rumba..., li seguirà Strombers amb la seva barreja de ritmes llatins, ska, reggae, rock i country donaran pas al grup del moment, Txarango, acabats d’arribar del Festival Summerstage del Central Park de Nova York i de França, que estan en ruta amb el tour La Tempesta. Txarango presentarà el seu nou disc “Som riu”, el segon treball del grup. La nit s’acabarà per als que encara aguantin a la pista amb una sessió musical amb DJ ReDo.

 

Els diners que es recullin a les barres i a través dels elements de merxandatge de la Fundació El Maresme seran destinats íntegrament a projectes per a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

 

Música tradicional

 

I per als que prefereixin la música tradicional i mil estils més, que facin cap a la plaça de l’Ajuntament. A les 23.30 h a l’escenari hi trobaran el grup Morena, que arrangen i canvien les lletres de les cançons amb molt d’humor, per donar pas després de la seva actuació a La Terrasseta de Preixens, set músics damunt l’escenari amb un directe mogut, divertit i amb diversitat de ritmes que no donen opció a l’avorriment.

 

I que ningú se’n vagi a dormir perquè tot seguit els mataronins Los Ignorantes amb bon humor, música ballable i un combinat d’estils faran que encara quedin ganes de remenar el cos. I tancarà la nit musical de la plaça de l’Ajuntament el grup, també de Mataró, PD Substituts.

 

Aquests concerts estan organitzats per l’Associació Cultural Marrinxa amb la col·laboració de la Taverna Atzucac, Casa de la Música i l’Ajuntament de Mataró.