Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 6.000 persones segueixen a Mataró la sortida de la 2a etapa de la “Volta” Ciclista a Catalunya

Escoltar

Prop de 6.000 persones segueixen a Mataró la sortida de la 2a etapa de la “Volta” Ciclista a Catalunya

“Purito” Rodríguez, Alberto Contador i Chirs Froome, entre altres estrelles del ciclisme mundial, es donen cita a la ciutatProp de 6.000 persones han presenciat avui la sortida i pas pels carrers de Mataró de la segona etapa de la 94a “Volta” Ciclista a Catalunya. Unes 4.000 persones han viscut l’esdeveniment esportiu als entorns del Camí de la Geganta, on ha tingut lloc la sortida neutralitzada, i prop de 2.000 més han vist passar els ciclistes al llarg del recorregut que han fet per la ciutat.

 

La jornada ha començat a les 11.30 h amb un homenatge a Joan Alonso, que va ser president del club Esport Ciclista Mataró i durant molts anys membre de l’organització de la Volta, una figura molt implicada en el desenvolupament del ciclisme a la ciutat.

 

Després s'ha fet el control de firmes per part dels 175 ciclistes de 22 equips diferents que han fet la sortida de la segona etapa. Els seguidors han pogut veure de ben a prop corredors de la talla de Joaquim “Purito” Rodríguez (Katusha), Alberto Contador (Tinkoff), Chris Froome (Sky) o Nairo Quintana (Movistar). Centenars d’escolars de diferents centres de Mataró han viscut també l’espectacle en primera línia i han pogut demanar autògrafs als seus ídols.

 

La sortida ha tingut lloc pocs minuts abans de les 13.00 h. Joan Alonso, acompanyat de l’alcalde, Joan Mora, i el president de la “Volta”, Rubén Peris, entre altres personalitats, ha tallat la cinta. La del Camí de la Geganta ha estat una sortida neutralitzada, ja que l’etapa no ha començat a comptar amb temps fins que els ciclistes han abandonat el municipi. Després de passar per la plaça d’Espanya, els corredors han seguit per passeig de Carles Padrós, avinguda del Velòdrom, carretera de Cirera, plaça de França, Via Europa, plaça de Granollers i avinguda de Puig i Cadafalch, fins sortir de Mataró per la carretera d’Argentona. Tal i com havia passat el dia anterior, durant l’etapa inaugural, els ciclistes han completat el recorregut pels carrers de Mataró en uns 10 minuts.

 

La “Volta” és un esdeveniment esportiu de primer nivell. Aquest any, nou grans plataformes televisives la retransmeten en 27 idiomes a 163 països de tot el món. Les retransmissions arriben d’aquesta manera a més de 540 milions de llars a escala mundial.  

 

La sortida d’avui s’ha pogut seguir en directe pels mitjans públics m1tv, Mataró Ràdio i el web municipal www.mataro.cat.