Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA adjudica a Solvia la venda de dues finques de l'àmbit d'Iveco-Renfe més proper al TecnoCampus

Escoltar

PUMSA adjudica a Solvia la venda de dues finques de l'àmbit d'Iveco-Renfe més proper al TecnoCampusEl Consell d’Administració de l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA va acordar el passat 30 de setembre adjudicar a l’empresa Solvia Development, SLU, el concurs per a la venda de dues finques de l’àmbit de la Unitat d’actuació urbanística Ernest Lluch/Valldeix. L’operació permet aconseguir els ingressos necessaris per afrontar les despeses d’urbanització de l’àmbit i, per tant, iniciar el desenvolupament d’un sector que és prioritari per a la ciutat i una de les principals entrades a Mataró, i propera a la zona universitària TecnoCampus.


 

L’àmbit Ernest Lluch/Valldeix està comprès entre l’avinguda del Maresme, l’avinguda d’Ernest Lluch, les vies de Renfe, el carrer de Narcís Monturiol i la seva prolongació fins a l’avinguda del Maresme. En concret, les finques que són ara objecte de transmissió se situen a l’illa 2 d’aquest àmbit, la més propera a les vies del tren.

 

PUMSA va rebre aquestes finques com a resultat del projecte de reparcel·lació aprovat el 7 de juliol, una en concepte de cessió d’aprofitament mig i l’altra en contraprestació al pagament de les despeses d’urbanització.

 

Una de les finques té 868 m² de superfície i 4.075 m² de sostre edificable màxim sobre rasant. L’altra té una superfície de 944 m² i un sostre edificable de 5.352 m². Les dues es destinaran a la construcció d’habitatge de protecció pública de règim general i concertat, amb planta baixa comercial.

 

La venda suposa per a PUMSA uns ingressos de 3.813.012,5 € (21% d’IVA inclòs). L’operació permet obtenir els recursos necessaris tant pel que fa a sufragar les despeses d’obra, indemnitzacions i altres costos d’urbanització de l’àmbit corresponents als propietaris que han cedit sòl en pagament de les despeses, com a recuperar les despeses i inversions realitzades per PUMSA en el sector d’Iveco. Així mateix garanteix la construcció dels habitatges de protecció pública del sector.

 

El projecte d’urbanització de l’àmbit Ernest Lluch/Valldeix, que ja està aprovat, té un pressupost per l’execució de les obres estimat en 3,5 milions d’euros (IVA inclòs). Es preveu que els treballs comencin a principis de 2015 amb els enderrocs de les construccions existents.