Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Regina Puig signa el cartell de Les Santes 2014

Escoltar

Regina Puig signa el cartell de Les Santes 2014

Xènia Sola serà la fotògrafa que farà el seguiment de la Festa Major d’enguanyEl regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presentat aquest vespre en el marc del Plenari de la Comissió de Les Santes el cartell de Les Santes 2014. El cartell és obra de la dissenyadora gràfica Regina Puig. La fotògrafa que farà el seguiment fotogràfic de la Festa Major d’enguany i farà una exposició l’any que ve és Xènia Sola. Ambdues han estat proposades per la Comissió d’imatge de Les Santes.
Un cartell que mostra l’univers de Les SantesRegina Puig ha elaborat un cartell a partir d’il·lustracions que mostren diversos moments que es viuen durant la Festa Major. Ha inclòs també personatges que esdevenen protagonistes de Les Santes, com les figures i comparses, i també la gent anònima del carrer, vivint la festa intensament.La intenció del cartell és transmetre l’alegria de la festa, amb tocs d’humor. És un cartell per entretenir-s’hi descobrint personatges i missatges relacionats amb la festa i amb Mataró. Mostra un caos ordenat d’il·lustracions amb diverses lectures que tothom pot interpretar, amb una lectura gràfica per a nens però amb una picada d’ullet per als adults. El mar i l’esperit mediterrani i festiu hi juguen un paper destacat.Regina Puig també elaborarà totes les aplicacions gràfiques que es derivaran del cartell, ja que és una recorreguda dissenyadora gràfica i ha anat conceptuant al mateix temps el cartell i el conjunt d’aplicacions que se’n derivaran.

Regina Puig, dissenyadora gràficaNascuda a Mataró l’any 1973, va estudiar disseny gràfic a l’escola EINA de Barcelona. Va ampliar la seva formació a Nova York i París.Va començar a treballar en diferents estudis de Barcelona abans d’iniciar la seva aventura professional en solitari l’any 2000.Ha impartit conferències en diverses escoles de disseny i ha donat classes de postgrau de pàckaging a l’escola ELISAVA.Ha guanyat dos premis ‘Laus’ i n’ha estat nominada quatre vegades més. Aquests premis són un dels guardons més importants del món del disseny gràfic. També ha guanyat diversos ‘Anuaria’, premis de disseny gràfic a nivell estatal, en diverses modalitats de disseny. A més, Puig ha exercit de jurat dels premis ‘Laus’, juntament amb altres dissenyadors de renom internacional.

Xènia Sola, fotògrafaNascuda a Mataró l’any 1985, va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Va fer cursos d’especialització en Teatre i Espectacles, Reportatge en zones conflictives i moda al mateix Institut d’Estudis Fotogràfics.Ha exercit durant uns anys de fotògrafa de premsa a El Tot Mataró i Maresme. També ha cobert espectacles i concerts en festivals de renom.Ha impartit diversos cursos de fotografia i actualment és professora del Centre de Formació Permanent Tres Roques i a la Fundació El Maresme.Ha exposat diferents treballs de documental en sales d’exposicions del país.