Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre un projecte de crowfunding per produir un documental sobre el llegat d’Antoni Viladomat a Mataró

Escoltar

S’obre un projecte de crowfunding per produir un documental sobre el llegat d’Antoni Viladomat a Mataró

L’objectiu és recollir 12.000 € a través de Verkami

La productora Batecs Produccions ha engegat una campanya de micromecenatge per poder produir el documental “El llegat de Viladomat a Mataró: El conjunt dels Dolors”, per donar a conèixer i posar en valor el conjunt pictòric més important de Catalunya del s. XVIII. El projecte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró.




L’objectiu de la campanya és recollir 12.000 € a través de l’empresa especialitzada en crowfunding Verkami que es destinaran a finançar els costos de producció i els mitjans tècnics necessaris per acabar de treballar l’obra.




Actualment la tasca de recerca documental i preproducció d’aquest projecte, dirigit per Marco Zouvek, està finalitzada en un 90 % i ha estat finançada per Batecs Produccions.




Articulat a través de documents històrics i del testimoni dels historiadors i de les institucions que han fet possible la seva conservació i estudi fins a l’actualitat, el documental mostrarà des de diferents punts de vista aquesta joia del patrimoni artístic català i reconstruirà la seva història.




“El llegat de Viladomat a Mataró: El conjunt dels Dolors “ vol apropar la figura d’Antoni Viladomat i la seva manera d’entendre el seu ofici de pintor, i descobrir un dels millors espais conservats de l’art barroc a Catalunya i també un dels menys coneguts pel gran públic. Alguns dels testimonis que tindrà el documental serà Francesc Miralpeix, principal estudiós de l’obra d'Antoni Viladomat, autor del primer catàleg crític complet de l’obra del pintor i comissari de la mostra col·lectiva de 2014 a 4 ciutats catalanes.




Els mecenes poden fer aportacions que van des dels 6 als 350 € amb diferents gratificacions per a ells.