Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Start-up Catalonia arrenca al TecnoCampus amb l’objectiu d’accelerar 60 empreses catalanes

Escoltar

Start-up Catalonia arrenca al TecnoCampus amb l’objectiu d’accelerar 60 empreses catalanes

El programa ajuda les empreses a intensificar el seu creixement al llarg d’un any a través d’assessorament, formació, networking i suport en la cerca de finançament

El president del Tecnocampus i regidor de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey, i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, han donat el tret de sortida a la segona edició del programa Start-up Catalonia, impulsat per ACCIÓ i que forma part del Catalunya Emprèn. La sessió inaugural s’ha celebrat aquest matí al Tecnocampus i ha comptat amb la presència de les 58 empreses que enguany participaran al programa en alguna de les quatre acceleradores que ACCIÓ té al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Girona), EsadeCreapolis (àmbit B-30), al Parc UPC (Baix Llobregat) i al TecnoCampus.


La Xarxa d’Acceleradores Start-up Catalonia proporciona a les empreses participants assessorament, formació, networking i suport en la cerca de finançament per tal que superin les etapes de vida inicials en què estan exposades a alts nivells d’incertesa.

 

Els objectius que l’Start-up s’ha marcat per aquesta edició són que el promig de les empreses participants incrementin un 50% la seva facturació anual, incorporin un mínim de 2 treballadors durant l’any que dura el programa, que el 30% de les start-ups iniciïn o incrementin les vendes a l’exterior, que el 70% aconsegueixi el finançament necessari per assolir les seves fites; i que un any després d’haver acabat el programa, més d’un 6% d’aquestes empreses rebin el suport econòmic d’un inversor privat.

 

Els eixos clau en els quals se centra aquesta segona edició de l’Start-up Catalonia són el networking, la reflexió estratègica, la internacionalització i el finançament. Les empreses seleccionades han començat avui la seva participació al programa i durant aquest mes hauran d’escollir un dels més de 80 tutors de què disposa Start-Up Catalonia perquè els acompanyi durant tot el 2014 i els ajudi a assolir els objectin que s’han marcat.

 

Durant la sessió d’avui, el fundador d’EyeOS, Pau García-Milà, ha explicat a les empreses participants la seva experiència com a emprenedor sobre la generació d’idees i sobre com fer-les realitat i consolidar-les.