Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Totes les platges de Mataró disposaran de desfibril·ladors

Escoltar

Totes les platges de Mataró disposaran de desfibril·ladors

La mesura s’estableix en el conveni anual que signen l’Ajuntament i la Creu Roja



L’alcalde, Joan Mora, i la presidenta delegada de l'Assemblea Local de la Creu Roja Espanyola a Mataró, Anna Guinart, han signat avui el conveni anual per a la formalització de les ajudes econòmiques destinades a la Creu Roja de Mataró per la realització d’activitats socials, serveis de prevenció, salvament, socorrisme, recuperació i activitats de sensibilització.


 

El document especifica que l’Ajuntament donarà una subvenció de 246.403,66 € a l’Assemblea Local de la Creu Roja. La distribució de l’aportació es fa de la següent manera: el Servei de Protecció Civil aporta 156.150,37 €; el Servei de Benestar Social 80.253,29 € i el Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania farà una aportació de 10.000 €.





Benestar Social



El conveni estipula que en l’àmbit de Benestar Social Creu Roja es compromet a la realització de tot un seguit d’actuacions com la realització d’una campanya de captació de voluntaris, participació en els plans d’emergència, reducció de la vulnerabilitat en situació de catàstrofes i emergències sanitàries, la distribució d’aliments a persones en situació de vulnerabilitat social, aportar 15 menús per als usuaris del servei Club social Andana tots els dies laborables (a excepció d’algunes dates concretes), transport adaptat a la gent gran i persones amb dependències, transport gratuït en ambulància a gent sense recursos, participació en el Pla de promoció social de Mataró i realitzar la campanya de Reis de recollida i repartiment de joguines, entre d’altres.





Protecció Civil i Policia Local



L’àmbit de Protecció Civil inclou, per la seva banda, la realització de tasques de salvament i socorrisme i prevenció a les platges mitjançant accions de formació i informació als usuaris.

 

Creu Roja també es compromet a utilitzar els recursos humans, tècnics i materials dels quals disposa en la prevenció, actuació i recuperació per activitats de risc greu o calamitat.

 

Una de les mesures de salvament a destacar és que totes les platges estaran cardioprotegides, és a dir, disposaran de desfibril·ladors que permetran atendre a persones que pateixin una aturada cardíaca. Els aparells estaran situats a les platges del Varador, del Callao i de Ponent i un altre en el cotxe de la Creu Roja que fa el servei al passeig Marítim.

 

La novetat d’aquesta temporada és la instal·lació d’una línia de vida, a la platja del Varador davant l’antic Club Nàutic, que facilita a la gent gran i persones amb dificultats en la mobilitat desplaçar-se a través d’un dispositiu d’ancoratge fins l’aigua i sortir-ne més còmodament i amb seguretat. I com a nous recursos s’incorporaran una moto aquàtica i una embarcació noves.

 

Els horaris i dates del servei de socorrisme i salvament que estableix el conveni són els següents:

 

. Temporada mitja: caps de setmana i festius del 24 de maig al 20 de juny i el 6, 7 i 11 de setembre de 10 a 18 hores.

 

En aquesta temporada estaran obertes les platges de Sant Simó, del Callao i com a novetat d’aquesta any també la del Varador.

 

Els recursos disponibles seran: 1 lloc de socors a la casa del Callao, 1 lloc de socors a la platja del Varador i 1 embarcació.

 

. Temporada alta: tots els dies del 21 de juny al 31 d’agost de 10 a 19 hores.

 

En aquest període estaran obertes les platges de Sant Simó, del Callao, del Varador i la de Ponent.

 

I els recursos de la Creu Roja disponibles: 3 llocs de socors; 1 mòdul d’intervenció ràpida; 3 cadires; 2 torres de vigilància.

 

La Creu Roja i la Policia Local acorden, a través d’aquest conveni, el sistema per donar suport a les persones grans o amb dependència víctimes de delictes.





Convivència



Pel que fa a l’àmbit de la Convivència, Creu Roja continuarà treballant en el desenvolupament d’activitats amb el joc de civisme Civilitza’t, amb un mínim de 20 i un màxim de 40, així com la realització d’activitats a l’entorn de la jornada dedicada al Dia Mundial de la Diversitat Cultural (21 de maig).