Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un centre per a discapacitats subvencionat per l’Ajuntament s’inaugura a Nicaragua

Escoltar

Un centre per a discapacitats subvencionat per l’Ajuntament s’inaugura a Nicaragua

El projecte pretén millorar la integració social dels discapacitats de MasayaL’alcalde, Joan Mora, ha rebut avui una delegació del Grup de Cooperació Internacional de la Fundació El Maresme que es desplaçarà a Masaya (Nicaragua) el proper dia 11 de novembre per inaugurar el “Centre integral per a persones amb discapacitat”.


 

El “Centre integral per a persones amb discapacitat” és un projecte que consisteix en una intervenció per millorar la integració social de les persones amb discapacitat de Masaya a través de: l’atenció psicosocial; el diagnòstic i plans de capacitació /formació permanent; la rehabilitació i fisioteràpia; la inserció laboral; la conscienciació i sensibilització i la creació d’una unitat temporal per a persones que es desplacin de zones rurals. El centre estarà gestionat per FRATER-Masaya i tindrà capacitat per atendre a 105 persones. Actualment en aquesta zona no existeix cap recurs per a les persones amb discapacitat ni per a les seves famílies.

 

El projecte ha rebut el suport de l’Ajuntament de Mataró i d’Alella a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. L’Ajuntament el 2013 hi va fer una aportació de 29.574,85 €.

 

A la recepció hi han estat presents el president de la Fundació El Maresme, Josep Morgades; el gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal; els coordinadors del projecte i representants al Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència, Gabriel Cañete i Sandra Delgado; i Maria Majó, del Grup de Cooperació Internacional de la Fundació El Maresme.

 

L’alcalde ha lliurat a la delegació una carta i un obsequi per ser lliurat a l’alcalde de Masaya a l’acte oficial d’inauguració del centre, el proper divendres 14 de novembre.

 

El centre ha comptat amb la col·laboració de l’alcaldia de Masaya i s’ha elaborat de forma coordinada entre FRATER, les Comunidades Cristianas de Base i Bufete Popular “Boris Vega”.