Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un miler de persones visiten l’Ajuntament durant la jornada de portes obertes de Sant Jordi

Escoltar

Un miler de persones visiten l’Ajuntament durant la jornada de portes obertes de Sant Jordi

La possibilitat de veure per dins la Casa Gran ha atret avui més d’un miler de persones, que han estat guiats per l’interior de l’edifici tant per l’alcalde com per regidors de la Corporació. L’Ajuntament ha tornat a celebrar, entre les 10 i les 18 hores, una jornada de portes obertes amb motiu de Sant Jordi.


 

La majoria dels visitants han estat escolars que havien concertat visites en grup amb l’objectiu de conèixer millor les sales més nobles d’aquest edifici catalogat, que data de 1635 i havia allotjat un hospital amb una capella a la planta baixa. L’immoble neoclàssic tal com que el coneixem avui és fruit de diverses reformes exteriors (1867) i interiors (anys 70 i 2003).

 

Durant la jornada de portes obertes es pot accedir al vestíbul de la primera planta, a la Galeria dels Mataronins Il·lustres, a la Sala dels Lleons i al Saló de Sessions, on se celebren periòdicament els plens i ocasionalment els actes institucionals. A banda de poder apreciar l’enteixinat d’aquesta gran sala d’actes, obra de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, els visitants poden apreciar també les pintures murals del vestíbul -que són obra de Jordi Puiggalí (1955) i narren alguns dels esdeveniments històrics més rellevants de la ciutat- i el gran quadre que presideix la mal anomenada Sala dels Lleons: “Els darrers màrtirs del cristianisme”, de José Bermudo (1878), que representa uns cristians a punt de ser devorats per tigres a un coliseu romà.

 

Una de les grans atraccions per als més menuts d’aquests dies és poder veure de prop els Gegants de Mataró -en Robafaves, la Geganta, la Toneta i en Maneló- juntament amb els Capgrossos, el Drac i el Dragalió, que fins el 23 de maig estan a la planta baixa de l’Ajuntament. La visita és una oportunitat per veure els vestits nous que la Família Robafaves va estrenar dilluns passat.

 

La Diada de Sant Jordi continua a partir de les 19 h amb la trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró i la posterior actuació de la colla castellera Capgrossos de Mataró davant l’Ajuntament. A les 21.45 h hi ha la tradicional Fogonada, un espectacle amb pirotècnia en el qual el Drac de Mataró, acompanyat de les Diablesses i els Tabalers do Maresme, protagonitza una interpretació de la llegenda de Sant Jordi consistent en un recorregut en cercavila amb tres voltafocs a la plaça de l’Ajuntament, plaça Gran i plaça de Santa Maria. Per rematar la jornada festiva, el grup mataroní de música tradicional La Coixinera ofereix el ball de Sant Jordi a la plaça de l’Ajuntament.