Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 215 persones han fet pràctiques en empreses des de gener

Escoltar

Un total de 215 persones han fet pràctiques en empreses des de gener

En el marc de diferents programes i accions per fomentar l’ocupació a Mataró

De gener a juliol, fins a 215 persones han realitzat pràctiques en empreses en el marc de diferents accions i programes ocupacionals desenvolupats a Mataró. Les empreses acollidores han estat 162, i els alumnes-treballadors han desenvolupat tasques relacionades amb diferents sectors d’activitat econòmica, com hostaleria, atenció a les persones, comerç, emmagatzematge, embarcacions nàutiques o lleure.

 

Les estades en empreses són una oportunitat perquè les persones que participen en programes ocupacionals (formació, dispositius d’inserció) puguin posar en pràctica els coneixements adquirits durant el seu període formatiu. Per a les persones que, per diverses raons, han estat allunyades un temps del mercat de treball també suposen un retrobament amb noves formes de fer, així com una possibilitat d’establir i ampliar contactes dins el sector.

 

El procés de pràctiques no té cap cost econòmic per a les empreses participants, i els atorga la possibilitat de gaudir de bonificacions en la possible contractació. A més, pot suposar una prova abans de la contractació d’un futur treballador. També representa dur a terme una bona pràctica de responsabilitat social, ja que es contribueix a la formació de futurs professionals a la ciutat.

 

En relació a la tipologia dels programes desenvolupats, han realitzat pràctiques en empreses:

 

- Programes de formació ocupacional: 115 participants

- Programes Joves per l’ocupació: 62 participants

- Programa Singular: 16 participants

- Programa Incorpora’t: 5 participants

- Programa Jo També: 17 participants