Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una delegació de Guatemala visita Mataró com a referent de les polítiques d’igualtat al món local

Escoltar

Una delegació de Guatemala visita Mataró com a referent de les polítiques d’igualtat al món local

S’han interessat pel treball que es realitza en el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD)



Mataró ha acollit durant dos dies una delegació de Guatemala que ha visitat la ciutat per conèixer de prop les polítiques d’igualtat al món local, així com diferents associacions i entitats que treballen en aquest àmbit.


 

Aquesta trobada s’emmarca dins d’un projecte que l’entitat Dones per la Llibertat i Democràcia (Dones Lid), en col·laboració amb Diputació de Barcelona i ESADE, està desenvolupant per promoure models de governança en l’àmbit local que incorporin les polítiques de promoció de la igualtat de gènere.

 

La regidora de Família, Olga Ortiz, va rebre la delegació el passat dimarts. La delegació estava encapçalada per l’alcalde de San Antonio Aguas Calientes (Guatemala), Mynor Ariel López, una tècnica municipal i 5 representants de l’Associació CONAMGUA (Consejo Nacional de Mujeres de Guatemala) . Tot seguit, van fer una sessió de treball en la qual van visitar el CIRD (Centre d’Informació i Recursos per a les Dones) i van poder conèixer de primer mà el seu funcionament i les polítiques d’igualtat que regeixen en el món local.

 

La delegació guatemalenca també va visitar els projectes de promoció de les dones de l’entitat Centre Sant Pau i una reunió amb la junta de l’associació Dona’t un Impuls per conèixer la seva experiència en favor de la promoció de l’emprenedoria i el lideratge en femení. A més, van visitar l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus Mataró-Maresme.

 

La visita continua avui dijous a Barcelona amb la trobada amb diferents associacions de dones de Catalunya. El divendres clourà la visita al Palau Macaya de Barcelona en un acte en el que participaran tots els actors implicats.