Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una delegació portuguesa visita el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

Escoltar

Una delegació portuguesa visita el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

El grup estava format per una vintena de càrrecs electes i tècnics de l’àrea urbana de Porto

Una delegació de 20 alcaldes, regidors i tècnics responsables de la gestió de residus de Porto (Portugal) van visitar ahir el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme per recollir informació sobre sistemes avançats de gestió. La delegació portuguesa està visitant fins avui altres municipis catalans amb instal·lacions de tractament de residus, en una estada organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya. 

 

La delegació està formada per responsables tècnics i polítics de LIPOR-Gestió de Residus Intermunicipal de Porto, l’òrgan públic que gestiona els residus en aquesta àrea urbana portuguesa. L’objectiu de la visita a Catalunya és conèixer de primera mà el model català de gestió de residus i recursos, així com diferents experiències de models de recollida o de fiscalitat ambiental.

 

A Mataró van poder conèixer el funcionament del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, que gestiona el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i inclou una planta de tractament de la fracció resta, una línia de tractament de residus voluminosos, estacions de transferència de les diferents fraccions recollides selectivament (matèria orgànica, vidre, envasos i paper i cartró) i una planta de valorització energètica del rebuig.