Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició a la Nau Gaudí ofereix dues lectures d’Antoni Gaudí a través de fotografies

Escoltar

Una exposició a la Nau Gaudí ofereix dues lectures d’Antoni Gaudí a través de fotografies

Daniel Giralt-Miracle és el comissari d’aquesta mostra amb instantànies de Ramon Manent i Joaquim Gomis



L’exposició “Gaudí, ahir i avui. Dues lectures: Joaquim Gomis i Ramon Manent” mostrarà a la Nau Gaudí, a partir del dimecres 4 de juny,  dues visions de l’obra de l’arquitecte a través dels dos fotògrafs que s’han especialitzat en Gaudí en dues èpoques diferents. Comissariada per Daniel Giralt-Miracle, l’exposició mostrarà 110 fotografies de Joaquim Gomis (Barcelona 1902-1991) i de Ramon Manent (1948) que permetran veure la visió de 10 edificis construïts per Antoni Gaudí des de dos punts de vista diferents. La inauguració tindrà lloc a les 19.30 h.


 

En aquesta mostra es podrà veure les fotografies d’espais emblemàtics de l’arquitecte com ara Casa Vicens, Finca Güell, Palau Güell, Col·legi de les Teresianes, Torre Bellesguard, Park Güell, Casa Batlló, Església de la Colònia Güell, la Pedrera i la Sagrada Família. Les fotografies de Joaquim Gomis mostraran aquests espais en blanc i negre mentre que les de Ramon Manent ho faran en color.

 

Els edificis fotografiats són els mateixos que el 23 de novembre de 2013 van signar a la Nau Gaudí la Declaració de Mataró. L’exposició, que es podrà veure fins al 31 d’agost, forma part dels actes de celebració del 130 aniversari de la construcció de la Nau Gaudí.

 



Gomis i Manent

 

Joaquim Gomis va ser empresari del sector tèxtil però es va abocar a la seva passió: la fotografia. A partir dels milers de fotografies que ara estan dipositades a la Fundació Joan Miró es poden conèixer els protagonistes dels moviments d’avantguarda a Catalunya. Gomis es va centrar molt en l’obra de Miró i Gaudí.

 

El mataroní Ramon Manent es dedica a la fotografia professionalment des de molt jove. S’ha especialitzat en l’art i l’arquitectura catalans, especialment en el romànic, el gòtic i el modernisme, temes sobre els quals ha publicat més de cent llibres. Fascinat per Gaudí, disposa d’una arxiu molt complet de la seva obra que ha estat la base de diverses publicacions. D’entre aquestes hi destaquen els catàlegs de les exposicions “Mirar Gaudí” i “Gaudí, art i disseny”.