Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una zona de desencotxament a l’avinguda del Maresme descongestionarà la parada de bus de la plaça de Miquel Biada

Escoltar

Una zona de desencotxament a l’avinguda del Maresme descongestionarà la parada de bus de la plaça de Miquel Biada

També es crearà un estacionament provisional de 58 places en zona blava

El Consell d’Administració de l’empresa municipal d’urbanisme, PUMSA, va aprovar dimarts passat adjudicar a l’empresa Vialitat i Serveis, SL les obres d’ampliació de la vorera de l’avinguda del Maresme, entre els carrers de Lepant i de Sant Agustí, i la formació d’un reclau perquè els autobusos que circulen en sentit Barcelona l’utilitzin com a zona de desencotxament de viatgers i parada de regulació.

 

Aquestes obres permetran descongestionar l’actual parada d’autobusos de la plaça de Miquel Biada. Així, els autobusos que circulen en sentit Barcelona faran una parada prèvia on els viatgers podran baixar, i on els vehicles s’hi esperaran per quadrar horaris quan circulin avançats de temps. Després continuaran trajecte fins a la parada de la plaça de Miquel Biada, on només s’aturaran per agafar els nous viatgers.

 

A més de reduir les molèsties als veïns que l’elevat trànsit d’autobusos provoca a la plaça de Miquel Biada es pretén evitar situacions de risc quan, en hores punta, s’acumulen autocars que a vegades han d’esperar en doble filera.

 

Les obres afecten a terrenys del sector de la Cambra Agrària –encara pendent de desenvolupament urbanístic– que ja han estat cedits a l’Ajuntament. D’aquesta manera, es procedeix a fer la urbanització provisional avançada d’aquest àmbit, que hauria d’executar el promotor del sector. En concret, es retirarà la tanca existent, s’ampliarà i enjardinarà la vorera amb els mateixos criteris de la resta de l’avinguda del Maresme per millorar la mobilitat dels vianants, i es crearà la nova zona de parada d’autobusos per desencotxar i regular horaris. 

 

El projecte també preveu crear, de forma provisional, un estacionament limitat de zona blava, amb accessos pels carrers de Lepant i Sant Agustí i capacitat per a 58 places. Ocuparà uns 15 m d’ample i 75 m de llargària i tindrà dos cordons d’aparcament en bateria.

 

Es preveu que les obres comencin a finals d’octubre i estiguin enllestides abans que acabi l’any, amb un cost aproximat de 100.000 € (IVA inclòs).