Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 80 alumnes de la UAB fan pràctiques a Torre Llauder

Escoltar

Uns 80 alumnes de la UAB fan pràctiques a Torre Llauder

Els alumnes s’iniciaran en el món de l’arqueologia pràctica a la vil·la romana i al Centre de recerca i difusió arqueològica de Can Boet (Can Xalant)Una vuitantena d’alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) vindran a Mataró aquest divendres per participar en una jornada de pràctiques per iniciar-se en el món de l’arqueologia. Aquestes sessions, que combinen la teòrica i la pràctica de camp, s’emmarquen en un conveni que la Direcció de Cultura ha signat amb aquesta universitat. També està previst properament signar altres convenis amb les universitats de Girona (UdG) i la de Barcelona (UB) per col·laborar en la formació d’alumnes en la disciplina arqueològica.


 

Els alumnes de la UAB que treballaran a Mataró fan el primer curs del grau d’Història, i en dues jornades (28 de novembre i 12 de desembre) podran conèixer aspectes introductoris del mètode arqueològic amb el suport de quatre professors. S’impartirà una classe teòrica a la masia de Can Boet (Can Xalant), que acull el Centre de recerca i difusió del patrimoni arqueològic de la ciutat, i faran tres activitats pràctiques al Clos arqueològic de Torre Llauder, que consisteixen en iniciar als alumnes en el coneixement del registre arqueològic i en altres tècniques auxiliars de l’arqueologia, com pot ser el georadar.

 

El centre de Can Boet (Can Xalant) seguirà treballant en diferents projectes amb les tres universitats per investigar i difondre el patrimoni arqueològic de la ciutat i per col·laborar en la formació dels alumnes universitaris, especialment en els aspectes més pràctics del coneixement arqueològic. Durant tres setmanes del passat mes de setembre alumnes d’aquestes universitats catalanes van participar en una campanya d’excavació arqueològica a Torre Llauder, en la qual es van fer nous descobriments de la vil·la.