Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Veïns i Ajuntament promouen una neteja popular de la zona de garrofers propera al turó de Cerdanyola

Escoltar

Veïns i Ajuntament promouen una neteja popular de la zona de garrofers propera al turó de Cerdanyola

L’activitat s’emmarca en l’ "European Clean Up Day", dissabte 10 de maig

L’Ajuntament de Mataró i l’Associació de Veïns de Cerdanyola col·laboren en l’organització, dissabte 10 de maig, d’una acció de neteja popular de la zona de garrofers que hi ha propera al turó de Cerdanyola.

 

L’acció tindrà lloc de 10 a 13 h, i el punt de sortida serà la zona d’aparcament de la ronda de Bellavista. L’Agència de Residus de Catalunya hi col·labora cedint material per dur a terme la neteja, com sacs i guants per als voluntaris.

 

Les entitats i ciutadans que estiguin interessats a participar-hi es poden inscriure al local de l’Associació de Veïns de Cerdanyola (València, 92-94), al Centre Cívic Cerdanyola (Ramon Berenguer III, 82-84), al Centre Cívic Espai Gatassa (Josep Monserrat Cuadrada, 1), o mitjançant el correu electrònic participacio@ajmataro.cat. Es recomana dur calçat i roba còmodes, gorra i crema solar.

 

 

Let's Clean Up Europe!

 

La neteja de la zona dels garrofers s’emmarca en les activitats programades amb motiu de l’European Clean Up Day, dins la campanya Let’s Clean Up Europe! La jornada europea consisteix en accions de neteja als espais naturals com a acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada.

 

Una operació de neteja dóna resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals (boscos, rius, platges, rieres…), per tal d’evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’hàbitat i el paisatge. Més enllà d’aquest fet, l’acció també té un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l’efecte dels comportaments incívics.