Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xnergic forma part del Top100 d’Innovacions Educatives a nivell mundial

Escoltar

Xnergic forma part del Top100 d’Innovacions Educatives a nivell mundialLa Fundació Telefónica ha publicat recentment el Top100 d’Innovacions Educatives a nivell mundial, una àmplia investigació desenvolupada aquest any sobre totes aquelles iniciatives que suposen un nou repte per a l’educació. La Fundació TecnoCampus forma part d’aquest rànquing amb la seva iniciativa Xnergic, per promoure vocacions tecnològiques entre els joves d’entre 12 i 18 anys. Aquestes 100 iniciatives innovadores en l’àmbit de les ciències i la tecnologia han estat identificades en el projecte “Desafío Educación”.
El projecte Xnergic va sorgir fa dos anys amb la voluntat de fomentar les vocacions tecnològiques dels nois i noies en edat d’orientar la seva vida acadèmica i professional, com a resposta a la davallada de vocacions tecnològiques que experimenta el país.
En aquest temps, prop de 400 nois i noies han participat en diferents activitats, des de grups d’entrenament setmanals, campus o competicions en línia relacionades amb la tecnologia, i concretament amb la robòtica, la impressió 3D i la programació de videojocs. El model també ha merescut l’atenció d’altres universitats de l’Estat, que s’han interessat per conèixer aquesta iniciativa i aplicar-la al seu àmbit d’influència.Tot i que actualment les activitats presencials es concentren especialment a Mataró, a la seva seu a la Fundació TecnoCampus, i també a Granollers, Badalona i Calella, es preveu l’expansió de les activitats Xnergic en altres espais del territori català.