Xnergic inicia els tallers de Setmana Santa amb molt bona acollida



Els tallers de robòtica i videojocs de Setmana Santa del moviment Xnergic van arrencar ahir amb molt bona acollida. A Granollers i Mataró s’imparteixen nivells avançats, i a Calella i Badalona, d’iniciació. L’expansió territorial d’Xnergic és el resultat de la cooperació amb diverses institucions educatives del territori: les Escoles Pies en el cas de Calella i Granollers i el col·legi Maristes Champagnat en el cas de Badalona.




Des d’ahir i fins dijous, els nois i noies que s’han apuntat als tallers duran a terme diverses activitats: construir un robot quadrúpede-aranya imprimint els components amb impressora 3D i programar-lo amb Arduino, crear una placa de hardware de codi obert, desenvolupar el joc obert Atlantis Game Challenge, crear apps amb Appinventor, iniciar-se en Unity i en el disseny 3D amb Sketch U o conèixer Scratch i aprendre com es programen els videojocs.



Xnergic és una iniciativa del TecnoCampus per potenciar entre els joves l’interès per les tecnologies i augmentar així les vocacions per aquest tipus d’estudis, ja que el mercat laboral demanda, cada cop amb més força, professionals formats en aquest àmbit.