Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

14 start-ups comencen al TecnoCampus el seu procés de creixement amb una nova edició del Pla Embarca de la Generalitat

Escoltar

14 start-ups comencen al TecnoCampus el seu procés de creixement amb una nova edició del Pla Embarca de la Generalitat

L’objectiu és que les companyies incrementin facturació, trobin finançament, avancin els processos d’internacionalització i creïn llocs de treball

14 start-ups comencen avui al Maresme el seu procés de creixement en la segona edició del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya, un programa de 6 mesos de durada que les empreses seguiran a l’acceleradora Start-up Catalonia ubicada a les instal·lacions del TecnoCampus de Mataró.


Les companyies que participen al Pla Embarca a l’acceleradora de Mataró són Macsha, Misswood, Indoor Climate, Friend Trips, Effiliogics, Miniboxbar, Fit and Sit, Likely, Starcat App Development, M Drone, Nzero, Mostrarium, Emón Select i Chic-hadas. De les 14 participants, quatre són empreses que actualment ja estan instal·lades al TecnoCampus (Likely, Fit & Sit, Mostrarium i Startcat App, Development).

 

Aquesta edició del programa -que també se segueix a les acceleradores de la Generalitat a Lleida, el Baix Llobregat, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, i Girona- compta en total amb la participació de 85 empreses de tot Catalunya. És una iniciativa que es va posar en marxa el 2013 i que s’emmarca en el Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria.

 

Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, 140 start-ups de tot Catalunya ja han passat pel Pla Embarca. Tal com explica Condom, “els resultats de l’edició del 2014 a tot Catalunya mostren que gairebé la meitat de les companyies participants van aconseguir incrementar el seu capital, que un 30% va començar a exportar i que la facturació global de les empreses va créixer un 47%”. En referència a la creació d’ocupació, el director del Catalunya Emprèn subratlla que “les empreses participants van incrementar el personal en 1,2 treballadors de mitjana”.

 

L’objectiu del programa és aconseguir que les empreses participants creixin incrementant la seva facturació, generant llocs de treball, avançant en la seva venda a mercats internacionals i facilitant l’accés al finançament. Per aconseguir-ho, al llarg dels 6 mesos de programa comptaran amb un tutor que els acompanyarà en el procés, seguiran un programa de formació pràctic per millorar la seva capacitat de gestió i obtindran diferents contactes que els podran orientar en la seva estratègia de creixement.

 

També participaran en sessions col·lectives, entrevistes individuals amb experts de cada àmbit i presentaran els seus projectes davant experts i inversors privats. A més, per incrementar les seves oportunitats de creixement, les empreses poden accedir als serveis i contactes d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, com els centres tecnològics TECNIO o les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat.