Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Albert Alís és l’autor del cartell de Les Santes 2015

Escoltar

Albert Alís és l’autor del cartell de Les Santes 2015

Romuald Gallofré és el fotògraf encarregat de fer el seguiment de la Festa Major

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presentat aquest vespre en el marc del Plenari de la Comissió de Les Santes el cartell de Les Santes 2015 i el fotògraf que seguirà la Festa Major per exposar-la l’any 2016. El cartell és obra del pintor Albert Alís i el fotògraf escollit és Romuald Gallofré. Ambdós han estat proposats per la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró.


 

La presentació l’ha retransmès en directe m1tv i també s’ha pogut veure a través del web de l’Ajuntament.

 El Drac, protagonistaEl cartell d’enguany presenta la figura del Drac en moviment envoltat de foc i gent, en un esclat de groc, vermell i taronja que segons Alís ha volgut representar l’aspecte més dionissíacament festiu de la Festa Major. El grafisme de les “Les Santes” i del 2015 hi contribueix aportant moviment a la imatge, significant aquest constant anar i venir de gent animada que es produeix a totes hores durant aquests dies.

 Albert Alís

 

Nascut a Mataró l’any 1961, Albert Alís ofereix una visió peculiar del món i de la pintura fent expressius els espais, suggerint amb les formes i evocant amb el color, tot sota el signe de la sobrietat.

 

El 1981 fa la seva presentació com a pintor professional amb una exposició al Museu Municipal de Mataró on es pot apreciar el fruit dels estudis realitzats amb Pablo Mañé, Raúl Capitani i J. Martínez Lozano, havent obtingut ja reconeixement amb dos primers premis de pintura (Ceuta, 1975 i Mataró, 1976). Obté el Premi Isern i Dalmau de Pintura Jove a la Sala Parés (Barcelona, 1989) i diversos premis al Concurs Vila de Palamós (1989, 1990, 1991 i 1993), inclòs l’Extraordinari de la Crítica (Palamós, 1995).

 

La seva trajectòria d’aquarel·lista és reconeguda amb el Premi J. Martínez Lozano a la V Biennal de Pintura Jove de la Galeria Anquin’s (Reus, 1991), que comporta l’ingrés d’una obra al Museu de l’Aquarel·la de Llançà i amb el Primer Premi d’Aquarel·la Vila de Palamós (1994).

Els seus darrers treballs l’han portat a ser finalista als XVI, XVII i XXII Premis BMW de Pintura (Madrid 2001, 2002 i 2007), al XXV Salón de Otoño de Pintura (Plasència 2003), al IV Certamen Nacional de Pintura Parlamento de la Rioja (Logronyo, 2004) i Premi Ricard Camí (Terrassa, 2005 i 2007) i als XIII i XIV Premio Ciudad de Tudela (2005 i 2006).

 

Ha exposat a Barcelona, Mataró, Reus, Platja d’Aro, Vitòria, Madrid, Marbella, Girona, Gijón, Munic, Brussel·les, Gant, París, La Haia i Basilea.

 Romuald GallofréNascut l’any 1976 a Mataró.El 2004 va cursar els estudis bàsics de fotografia al Foment Mataroní, adquirint coneixements en fotografia analògica i digital.

 

Durant els anys posteriors va assistir a diferents cursos amb fotògrafs com ara Samuel Aranda, Hugo Rodríguez, Paco Elvira, Joan Vendrell i Fran Russo, i al seminari d’assaig documental a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. És fotògraf professional des de l’any 2005.

 

Des del 2006 és cap de fotografia de la revista Capgròs de Mataró, setmanari d’actualitat de la ciutat, on s’encarrega de la presa d’imatges dels diferents actes del municipi com rodes de premsa, actes protocol·laris, esports i publicitat, entre d’altres.

 

El 2012 va crear UpuntQuatre des d’on aporta una visió més periodística o documental a través de reportatges socials. En l’actualitat és fotògraf freelance i forma part de l’AFPM (Associació de Fotògrafs Professionals de Mataró), plataforma que té com a fita la difusió de la fotografia a la ciutat de Mataró.