Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba a Mataró una caravana solidària per difondre les malalties minoritàries

Escoltar

Arriba a Mataró una caravana solidària per difondre les malalties minoritàries

Encapçala el projecte l’esportista Marcos Bajo que farà la volta a Catalunya corrent



El primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, i el regidor d’Esports, Pere Galbany, han rebut l’esportista Marcos Bajo que encapçala el projecte Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Rares: Mou-te pels que no poden. El projecte consisteix en donar la volta a Catalunya corrent en 19 dies amb la finalitat de difondre a les poblacions per on passi les malalties minoritàries.




La Volta Solidària a Catalunya ha començat aquest matí a Barcelona i aquesta primera etapa ha finalitzat a Mataró. Després de la rebuda a l’Ajuntament, la caravana solidària s’instal·la a l’estacionament del Centre Natació Mataró. L’objectiu d’aquesta campanya és donar a conèixer les malalties minoritàries i animar a les persones amb alguna discapacitat  a practicar esport en la mesura de les seves possibilitats, i tot això de la mà d’un esportista amb discapacitat visual i afectat per una patologia de les denominades “rares”.



Marcos Bajo, esportista amateur, pateix una malaltia minoritària degenerativa anomenada Retinosis Pigmentaria, que li produeix una deficiència visual. A dia d’avui disposa d’una visió de 5 % central i ceguera nocturna.

 

Després de Mataró la caravana continuarà demà fins a Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Blanes i finalitzarà a Lloret de Mar. El recorregut acabarà el 16 de maig després de 1.000 km bordejant el perímetre de Catalunya i unint les quatre capitals catalanes.

 

La Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Rares: Mou-te pels que no poden compta amb el suport de grans esportistes catalans i espanyols i amb la col·laboració d’empreses i institucions i molt especialment amb les dels afectats d’aquestes malalties, a més dels ajuntaments de les poblacions per les quals passa.