Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Art contemporani i ciència mèdica en una exposició a Can Palauet

Escoltar

Art contemporani i ciència mèdica en una exposició a Can Palauet

El M|A|C inaugura el 13 de març les exposicions “Topografies. Atles mèdic-artístic” i “72/5”Can Palauet acollirà a partir del 13 de març dues noves exposicions produïdes pel M|A|C:  “Topografies. Atles mèdic-artístic” de les artistes Laia Martí Puig i Cori Mercadé (fins al 3 de maig) i “72/5. A propòsit del taller de PSJM. Creació crítica i mercat: aportació de significat i valor” dels estudiants de l’últim curs de grau en disseny gràfic de l’EASD Pau Gargallo de Badalona (fins al 6 d’abril).


 

“Topografies. Atles mèdic-artístic” reuneix una selecció d’obres de Laia Martí Puig i Cori Mercadé que mostren la visió contemporània de la ciència a través de dibuixos, pintures i videoprojeccions. Comissariada per Assumpta Bassas, l’exposició proposa entendre el cos humà com un “lloc” (topos) i explorar la seva representació (grafos) prestant atenció al que mirem i sentim, sense prejudicis. A cada una de les obres s’hi poden llegir episodis d’una història del cos en la nostra cultura i també aspectes de la història de les relacions entre els sexes.

 

Tot i que el gruix de “Topografies” s’exposarà a Can Palauet, una de les sèries de Cori Mercadé, “Draps de pinzells: pietats”, es podrà visitar els dies 12, 19 i 26 d’abril a la Cúpula del Cementiri dels Caputxins de Mataró.

 

L’exposició, coproduïda amb els ajuntaments de Terrassa i El Masnou i que ja s’ha pogut veure en altres versions a la Sala Muncunill de Terrassa i a la Sala Joan Comelles del Masnou, compta amb diferents activitats complementàries. Dissabte 21 de març a les 19 h es farà una visita comentada a cura de l’artista Cori Mercadé. Dissabte 11 d’abril a les 18 h, es farà una nova visita comentada amb Cori Mercadé i Assumpta Bassas que anirà seguida de l’acció ‘Perform-grafia: Acte d’escolta 1: dues performances’, en diàleg amb l’exposició, a càrrec de l’artista Mar Serinyà i de la mezzosoprano Cèlia Prats Torán, que farà la interpretació inèdita d’una peça pictòrica convertida en partitura. La darrera activitat serà el divendres 24 d’abril, a les 18 h amb laPerform-grafia: Acte d’escolta 2’. Serà una sessió de performance-drawing (performance-dibuix) en diàleg amb l’exposició, per part d’estudiants de l’assignatura Estudis de Performance de la Facultat de Belles Arts, UB.

 

Quant a la Cúpula, s’hi faran dues activitats: el dia de l’obertura, diumenge 12 d’abril, a les 12 h, visita comentada a cura de l’autora Cori Mercadé; i el diumenge 26, a les 12.30 h, un concert amb una selecció d’Stabat Mater a càrrec de la mezzosoprano Carme Murio, amb Daniel Antolí i Plaza al piano.

 

Aquesta exposició va acompanyada d’un servei educatiu adreçat a cada una de les franges educatives, dissenyat per Tauladeguix, a càrrec de la pròpia artista Cori Mercadé. Per a més informació envieu un correu a l’adreça calarenas@ajmataro.cat.Per altra banda, el M|A|C Espai de Can Palauet acollirà “72/5. A propòsit del taller de PSJM. Creació crítica i mercat: aportació de significat i valors”. L’exposició és el resultat del taller que els estudiants de l’últim curs de grau en disseny gràfic de l’EASD Pau Gargallo de Badalona van rebre del col·lectiu PSJM (Pablo San José i Cynthia Viera) a Can Palauet els dies 1, 2 i 3 de desembre de 2014. Els alumnes es van repartir en 5 grups de treball amb el repte d’idear, durant aquestes 72 hores, un projecte d’intervenció pública crítica. Els treballs proposats han estat produïts i realitzats i es podran veure al M|A|C Espai. Són: “Temis”, “Saturació de banderes | Alguna bandera més?”, “Reivindicart”, “La caja del juicio de Square Collective” i “Mal ús de les noves tecnologies de MJX”.
Abans de la inauguració els alumnes de l’EASD Pau Gargallo que han participat a “72-5” faran dues accions relacionades amb l’exposició.