Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Augmenta en 145.000 € la despesa destinada a Benestar Social en el Pressupost Municipal 2015

Escoltar

Augmenta en 145.000 € la despesa destinada a Benestar Social en el Pressupost Municipal 2015

L’increment donarà resposta bàsicament a les necessitats del Servei d’Atenció Domiciliària

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir, dijous 5 de febrer, la modificació del pressupost del  2015 amb l’objectiu, entre d’altres coses, d’incrementar en 145.100 € les previsions de despesa per a programes i convenis de l’àmbit de Benestar Social.


 

Donat que el pressupost 2015 és una pròrroga del pressupost inicial 2014, cal regularitzar els increments de despesa que es van produir durant l’exercici a fi i efecte que els serveis afectats puguin mantenir el nivell de compromís contret.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament ha de preveure una despesa suplementària de 145.000 € que es destinarà al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), i a consolidar les aportacions que es van fer durant 2014 a convenis amb entitats socials, en concret a la Fundació Sant Joaquim i a AGIMM.

 

L’any passat es va experimentar un increment del nombre d’usuaris del Servei d’Atenció Domiciliària, que és un servei finançat al 66% per la Generalitat i al 34% per l’Ajuntament. Per  donar cobertura a les prestacions derivades l'aplicació de la llei de dependència, l’Ajuntament incrementarà el pressupost 2015 en 117.000 €, fet que comportarà que la partida total destinada a aquest propòsit serà de 2.518.200,06 €.

 

L’increment de la subvenció a la Fundació Sant Joaquim es va acordar també a l’estiu de l’any passat, després de la petició d’ajuda formulada pels seus gestors per poder assumir l’increment del nombre d’usuaris que han de cobrir necessitats bàsiques d’alimentació.