Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui comença el termini de preinscripció d’infantil de segon cicle, primària i secundària per al curs 2015-2016

Escoltar

Avui comença el termini de preinscripció d’infantil de segon cicle, primària i secundària per al curs 2015-2016

Es redueixen 2 grups de P3 i es mantenen els grups d’ESO, respecte a aquest cursLa preinscripció d’educació infantil de segon cicle, primària i secundària per al curs 2015-2016 comença avui 10 de març i finalitzarà el 17 de març. El gruix de les sol·licituds de preinscripció es concentren en el curs de P3 i en el de 1r d’ESO. Les escoles bressol faran les preinscripcions del 27 d’abril al 5 de maig.


 

El curs 2015-16 Mataró comptarà amb 57 línies de P3, 33 en el sector públic i 24 al sector privat concertat, dos menys que els grups actuals (l’Escola Àngela Bransuela passa de dos a un grup i Sant Antoni de Pàdua Salesians passa de tres a dos grups de P3). Al primer curs de l’educació secundària obligatòria (ESO) l’oferta és de 46 grups, 20 en el sector públic i 26 en el sector privat concertat, igual que en el curs actual.

 

Seguint amb la línia encetada fa tres anys, Mataró és considerada com a zona única d’inscripció escolar. És a dir, totes les famílies residents a Mataró tenen el mateix nombre de punts per a qualsevol centre escolar, tant públic com concertat i a tots els nivells educatius de segon cicle d’infantil, primària i secundària. 

 Preinscripció, matriculació i criteris de prioritat

 

En cas que en un centre hi hagi més demanda que oferta, regiran els criteris de prioritat que estableix la Generalitat, que puntuen el fet de residir a Mataró (30 punts) o la proximitat del lloc de treball dels pares o tutors (20), l’existència de germans al centre o pares que hi treballin (40), la renda anual (10), les discapacitats (10), les famílies nombroses o monoparentals (15) o les malalties cròniques (10), i si el pare, la mare, els tutors o els germans han estat escolaritzats al centre per al qual es presenta la sol·licitud (5).

 

Escoles bressol

Període de presentació de sol·licituds: del 27 d’abril al 5 de maig

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 12 de maig

Període per presentar reclamacions: del 12 al 14 de maig

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 21 de maig

Matriculació: a partir del 15 de junyEducació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria


Període de presentació de sol·licituds: del 10 al 17 de març, ambdós inclosos (es pot enviar per Internet fins a les 24 hores del dia 16 de març)

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 27 de març

Període per presentar reclamacions: del 7 al 9 d’abril

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 12 de maig

Matriculació: del 8 al 12 de juny. Segon, tercer i quart curs d’educació secundària obligatòria o de confirmació de plaça assignada en cas de l’alumnat pendent de l’avaluació de setembre: del 25 al 30 de juny, ambdós inclosos

 

Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de formació professional

Període de presentació de sol·licituds: del 12 al 19 de maig (es pot enviar la sol·licitud per Internet fins a les 24 hores del dia 18 de maig)

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 27 de maig

Període per presentar reclamacions: del 28 de maig al 2 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 30 de juny

Matriculació: de l’1 al 8 de juliolCicles formatius de grau superior de formació professional


Període de presentació de sol·licituds: del 26 de maig al 3 de juny (es pot enviar la sol·licitud per Internet fins a les 24 hores del dia 2 de juny)

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 11 de juny

Període per presentar reclamacions: del 12 al 16 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 30 de juny

Matriculació: de l’1 al 8 de juliolEscoles d’adults


Període de presentació de sol·licituds: del 22 al 29 de juny

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 3 de juliol

Període per presentar reclamacions: del 6 al 8 de juliol

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 14 de juliol

Matriculació: del 2 al 7 de setembre

 

La sol·licitud de preinscripció s’haurà de presentar en el mateix centre educatiu on es vol matricular l’infant o jove o a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) (Baixada de les Figueretes, núm.1, 2n pis). Les sol·licituds es poden recollir als diferents centres educatius públics i concertats, a les oficines d’atenció ciutadana, a l’OME, als Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat (carrer de Cosme Churruca, 90) o a través de la web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat (www.gencat.cat/preinscripcio). Els criteris de prioritat són els que estableix la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.Els centres concertats mantenen els mateixos terminis i procediments que els centres públics.