Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Barcelona Mobile World Capital lliura al TecnoCampus els premis a les millors apps dissenyades per estudiants

Escoltar

Barcelona Mobile World Capital lliura al TecnoCampus els premis a les millors apps dissenyades per estudiants



El TecnoCampus ha estat l'escenari avui a la tarda i vespre del lliurament dels premis a les millors aplicacions per a mòbil dissenyades per estudiants de secundària. Aquests premis els organitza el programa mSchools, impulsat per la Mobile World Capital Barcelona amb el suport del departament d'Ensenyament de la Generalitat, i pretenen impulsar la creativitat i la passió per la tecnologia dels més joves. Un objectiu compartit pel TecnoCampus, motiu pel qual acull des de la primera edició, celebrada l'any passat, la cerimònia de lliurament.


Els guanyadors han estat seleccionats per un jurat del qual ha format part el regidor de Promoció Econòmica de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, que ha destacat la gran oportunitat que brinda als nois i noies aquest concurs. A més, Xnergic, el moviment de foment de les noves tecnologies impulsat per TecnoCampus, ha fet demostracions de drons en el recinte on s'ha celebrat l'acte i ha sortejat un val per participar al campus d'estiu del mes de juliol.

 

Els integrants dels set grups guanyadors -35 estudiants- rebran com a premi una estada al primer mSchools Tech Camp. Aquests campaments tecnològics d’estiu han estat creats específicament per ampliar els coneixements de programació d’aquests estudiants i donar continuïtat pedagògica a la matèria desenvolupada a l’assignatura ‘Mobilitzem la Informàtica’. Durant el curs 2014-2015, més de 300 centres han impartit l’assignatura i un total de 11.150 alumnes de secundària, majoritàriament de 4t d’ESO, han seguit el programa mSchools. Per primera vegada, ‘Mobilitzem la Informàtica’ s’ha impartit també a 8 centres de Formació Professional. Aquesta incorporació ha permès arribar a 500 alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà vinculats a la Informàtica, Administració i Gestió, Comerç i Arts Gràfiques. Una altra de les novetats que s’ha incorporat durant aquest curs és la disponibilitat de tots els continguts de l’assignatura en anglès.

 

L'acte, presidit per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha comptat amb la participació de John Hoffman, conseller delegat de GSMA, l'entitat que organitza el Mobile World Congress, i d'Agustí Cordón, director general de Fira de Barcelona.

 

Detall dels guanyadors per categoria



• Oci i gestió personal. Premiat ESO: Institut d'Altafulla (Altafulla). Aplicació: The Blocker. App que permet desconnectar el dispositiu mòbil per evitar distraccions. Premiat Batxillerat/Cicles Formatius: Institut Caparrella (Lleida). Aplicació: Mazes of Fantasy. Una aplicació de jocs de laberints que a través del moviment de la mà permet trobar la sortida.

 

• Serveis a la comunitat i la ciutadania. Premiat ESO: Institut Josep Vallverdú (Les Borges Blanques). Aplicació: Elderly. Una App que permet recordar a la gent gran quan ha de prendre la medicació i informa als familiars quan no ho fa. Premiat Batxillerat/Cicles Formatius: Escola Virolai (Barcelona). Aplicació: Ars Longa. Una guia d'activitats culturals de Barcelona personalitzable.

 

• Aplicacions educatives. Premiat ESO: SI Gurb (Gurb). Aplicació: Don't forget it. Una App que facilita la feina dels estudiants a l'hora de memoritzar. Premiat Batxillerat/Cicles Formatius: Institut Roseta Mauri (Reus). Aplicació: Aprèn història amb Willy. Una aplicació educativa que ajuda als joves a preparar les proves PAU en la matèria d'història.

 

• Vot del públic. Premiat: Institut Ernest Lluch (Barcelona). Aplicació: Hand Cook. Una aplicació que proposa receptes compatibles amb els ingredients que tens al refrigerador.