Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la campanya de sensibilització per prevenir riscos durant les festes de Les Santes

Escoltar

Comença la campanya de sensibilització per prevenir riscos durant les festes de Les Santes

S’incidirà sobre 1.000 joves de centres de secundària i espais joves de la ciutat

Aquest divendres comença la campanya de sensibilització per a la prevenció de riscos de Les Santes 2015. Fins al 12 de juny es faran sessions especials a 7 centres de secundària i a 4 espais joves de la ciutat amb l’objectiu de generar un debat amb la gent jove entorn la festa i els possibles riscos que se’n poden derivar, per acabar trobant solucions que facin de la festa un acte lúdic i cívic per a tothom.


 

Prop d’un miler d’alumnes d’entre 16 i 17 anys participaran d’aquesta iniciativa que té el suport de la Comissió Tècnica de Prevenció de Riscos Les Santes 2015 i està liderada per la Direcció de Cultura i el Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Mataró.

 

D’aquesta manera es reprèn l’acció que durant el 2012 membres de la Colla de Gegants i Nans de Mataró i la Família Robafaves van iniciar en alguns centres de secundària. A les sessions formatives d’enguany hi participaran membres de les colles de la Família Robafaves, les Diablesses i de l’Agrupació Musical del Maresme, amb el suport d’agents cíviques de l’Ajuntament.

 

Les sessions s’inicien amb el passi del vídeo “Desvetlla’t bé, fes festa” de Cercle Produccions, i després continuen amb un debat sobre la festa de Les Santes, l’acte del Desvetllament Bellugós, els perills que comporta un mal consum de l’alcohol i l’ús del vidre durant la festa. També es donen recomanacions de vestimenta adequada, s’incideix en el respecte a les figures i a la banda de música. Durant les sessions també es reparteix un díptic dels “Consells de seguretat per gaudir de la festa” editat per l’Ajuntament de Mataró.