Comença la campanya de sensibilització per prevenir riscos durant les festes de Les Santes

S’incidirà sobre 1.000 joves de centres de secundària i espais joves de la ciutat

Aquest divendres comença la campanya de sensibilització per a la prevenció de riscos de Les Santes 2015. Fins al 12 de juny es faran sessions especials a 7 centres de secundària i a 4 espais joves de la ciutat amb l’objectiu de generar un debat amb la gent jove entorn la festa i els possibles riscos que se’n poden derivar, per acabar trobant solucions que facin de la festa un acte lúdic i cívic per a tothom.


 

Prop d’un miler d’alumnes d’entre 16 i 17 anys participaran d’aquesta iniciativa que té el suport de la Comissió Tècnica de Prevenció de Riscos Les Santes 2015 i està liderada per la Direcció de Cultura i el Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Mataró.

 

D’aquesta manera es reprèn l’acció que durant el 2012 membres de la Colla de Gegants i Nans de Mataró i la Família Robafaves van iniciar en alguns centres de secundària. A les sessions formatives d’enguany hi participaran membres de les colles de la Família Robafaves, les Diablesses i de l’Agrupació Musical del Maresme, amb el suport d’agents cíviques de l’Ajuntament.

 

Les sessions s’inicien amb el passi del vídeo “Desvetlla’t bé, fes festa” de Cercle Produccions, i després continuen amb un debat sobre la festa de Les Santes, l’acte del Desvetllament Bellugós, els perills que comporta un mal consum de l’alcohol i l’ús del vidre durant la festa. També es donen recomanacions de vestimenta adequada, s’incideix en el respecte a les figures i a la banda de música. Durant les sessions també es reparteix un díptic dels “Consells de seguretat per gaudir de la festa” editat per l’Ajuntament de Mataró.