Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen obres de millora al mercat de la plaça Gran

Escoltar

Comencen obres de millora al mercat de la plaça Gran

La rehabilitació es focalitza en els marbres i els elements metàl·lics i també es canvia la il·luminació de la plaça i dels carrers d’en Palau i de Santa Maria

Avui, dilluns 23 de febrer, han començat diverses actuacions de millora al mercat municipal de la plaça Gran, situat a l’edifici modernista catalogat de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.


 

Es tracta d’obres de rehabilitació, conservació i millora de l’edifici anomenat El Rengle, que va ser construït per Emili Cabanyes el 1893 i reformat dos anys més tard per Josep Puig i Cadafalch, qui li va donar l’aspecte característic que avui coneixem.

 

Els treballs s’han iniciat amb el polit de tots els marbres que cobreixen les parets exteriors de les parets –que duraran tres setmanes aproximadament- i continuaran per la pintura dels elements metàl·lics. Per tal de reduir l’impacte en l’activitat diària del mercat, l’Ajuntament ha previst que la majoria de treballs es realitzin durant les hores en que les parades del mercat estan tancades.

 

La darrera fase de les obres serà el projecte de millora i reforma de l’enllumenat tant de la plaça com del carrer de Santa Maria i del Palau, que es calcula que començarà la segona quinzena de març.

 

L’Ajuntament de Mataró ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona de 49.068,75 € per sufragar els treballs en el marc del programa de suport a l’economia productiva local dins del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015.

 

L’objectiu és rehabilitar el mercat per tal d’aprofitar al màxim el potencial  turístic i patrimonial que té aquest espai i convertir-lo en un indret de referència per la venda de producte fresc alimentari i també un lloc atractiu per al sector gastronòmic.