Cultura Mataró estrena una nova app web per millorar la usabilitat

L’aplicació permetrà consultar tota l’activitat cultural a la ciutat des del mòbil d’una manera més àgil

Cultura Mataró ha posat en marxa una nova aplicació que permet facilitar als usuaris de la cultura mataronina l’accés a la informació de l’activitat a la ciutat, a través de les noves tecnologies i, en aquest cas, disponible per a smartphones.


 

Prop d’un 60 % de les consultes del web culturamataro.cat es fan des de dispositius mòbils. És per això que s’ha decidit tirar endavant aquesta aplicació i així facilitar als usuaris la informació de les activitats culturals que s’esdevenen a la ciutat. D’aquesta manera l’accés a la informació serà més ràpida i diferenciada respecte al web actual de Cultura Mataró.

 

L’agenda és un dels accessos més consultats del web de Cultura i l’aplicació es basa en aquest apartat. L’aplicació mòbil compta amb un menú que inclou les activitats del dia, les del cap de setmana, les activitats familiars i enllaços a les notícies i a la subscripció dels butlletins electrònics. Per trobar l’acte que sigui de l’interès de l’usuari aquest es podrà filtrar tant per àmbits (espectacles, cinema, música, exposicions, activitats literàries, conferències, visites i rutes, festes i tradicions i diversos) com per temporalitat (avui, demà, cap de setmana, els propers 7 dies i els propers 30 dies).

 

L’aplicació permetrà guardar al calendari de l’usuari les activitats que li interessi recordar, així com també es podrà veure l’espai on es desenvolupa l’activitat i també compartir per Facebook i Twitter.

 

Una de les particularitats de ser una app web i no una app nativa és que no s’ha de descarregar des de l’app store o google play, i que no utilitza espai d’emmagatzematge dels dispositius. L’aplicació es podrà obrir des de tots els dispositius mòbils, apta per a totes les marques i tots els sistemes operatius.

 

Tot i que navegant des del mòbil a l’adreça www.culturamataro.cat ja s’accedirà a la nova aplicació directament, es pot afegir com a pantalla d’inici en el mateix mòbil. Des del sistema iOS es prem el botó de compartir i després s’ha de clicar la icona “afegir a pantalla d’inici”, i des dels mòbils amb sistema Android s’ha de clicar l’opció “afegir accés directe inici”.

 

El web de Cultura Mataró es va estrenar l’abril del 2014 i actualment té més de 30.000 visites mensuals.