Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El canvi de qualificació d’un solar permetrà ubicar-hi una residència de persones amb grans discapacitats físiques

Escoltar

El canvi de qualificació d’un solar permetrà ubicar-hi una residència de persones amb grans discapacitats físiques



El Ple d’abril ha aprovat provisionalment la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal (PGOM) referent al canvi de qualificació del sistema d’habitatge dotacional a sistema d’equipament assistencial al carrer de Pedro Antonio de Alarcón cantonada amb el carrer de Marià Fortuny. L’objectiu és que en aquest espai s’hi ubiqui la Fundació Llars de l’Amistat Cheshire, residència d’acolliment de persones amb grans discapacitats físiques.


 

L’àmbit de la modificació és un solar de 573 m2 de propietat municipal que retornaria a la seva qualificació inicial com a equipament assistencial (des de 2006 compta amb la qualificació del sistema d’habitatge dotacional). Aquest canvi vindria donat per la necessitat de disposar d’un solar adequat per traslladar-hi la Fundació Llars de l’Amistat Cheshire.

 

La Fundació Llars de l’Amistat Cheshire, centre residencial d’acolliment de persones amb grans discapacitats físiques del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, des de fa 25 anys està ubicada al carrer de Sant Valentí en dos locals discontinus. Aquests locals tenen deficiències importants en les instal·lacions per acollir-hi una residència d’aquestes característiques així com mancances d’espais comunitaris d’acord amb la normativa vigent.

 

Així, el canvi de qualificació del terreny proporcionarà un solar que compleix les condicions necessàries per a la construcció del centre assistencial que aniria a càrrec de la mateixa fundació.

 

El Ple de febrer en va fer l’aprovació inicial d’aquesta modificació puntual i durant el termini d’exposició pública no s’ha presentat cap al·legació.

 

Un cop aprovada provisionalment per part del Ple municipal la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal (PGOM) referent al canvi de qualificació del solar del carrer de Pedro Antonio de Alarcón cantonada amb el carrer de Marià Fortuny, es remetrà a la Direcció General del Territori i Urbanisme de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació definitiva.