Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cívic Espai Gatassa tindrà casal per a la gent gran

Escoltar

El Centre Cívic Espai Gatassa tindrà casal per a la gent gran

També se substituiran les travesses de fusta dels jardins

El Centre Cívic Espai Gatassa tindrà un nou casal per a la gent gran al recinte ocupat actualment per l’antiga piscina de l’edifici. El Servei d’Equipaments Municipals de l’Ajuntament va començar ahir les obres d’adaptació de l’espai, que suposen el cobriment del vas de la piscina i la construcció de les dependències necessàries per donar-li el nou ús.

 

La piscina, que no es pot fer servir com a equipament públic perquè no compleix la normativa, es cobrirà amb un forjat de biguetes de formigó suportat per parets de totxo. Es construirà una zona de bar, un despatx, serveis, magatzems i zona de residus, espais que s’ubicaran formant una L i adossats a les parets massisses fins a una alçada de 2,5 m. D’aquesta manera es mantindran les finestres actuals que estan situades just a sota la coberta per garantir l’entrada de llum natural. S’instal·larà material acústic per evitar reverberacions i es modificaran la instal·lació de l’aire condicionat i l’enllumenat.

 

Es conservaran els accessos actuals, tant des del vestíbul que també comunica amb el gimnàs, com des del jardí exterior. A més, es construirà una nova porta per facilitar la relació del nou casal amb la zona enjardinada.

 

També se substituiran les travesses de fusta existents al jardí del Centre Cívic Espai Gatassa, que estan tractades amb creosota, per diferents elements d’urbanització en funció de la seva ubicació. Per exemple, les travesses que delimiten les pistes de petanca se substituiran per travesses de fusta de pi roig; aquelles situades a les rampes d’accés per paviment de formigó amb fibres d’acer i les travesses que delimiten les jardineres per murets de bloc de morter.

 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa AFIX Constructora SL, i tenen una durada prevista de 3 mesos. El pressupost de l’actuació és de 179.606,71 € IVA inclòs, que es finançarà amb els ajuts econòmics adjudicats per la Diputació de Barcelona a través del Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals (2012-2015).

 

L’edifici del Centre Cívic Espai Gatassa és propietat de la Fundació Iluro, que a finals de 2013 va cedir el seu ús a l’Ajuntament fins al 2017, prorrogable per 4 anys més. El Ple de l’Ajuntament va aprovar recentment ampliar l’acord de cessió per 20 anys més.