Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones acull el primer taller del programa “Créixer en família”

Escoltar

El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones acull el primer taller del programa “Créixer en família”

És un projecte de la Generalitat per orientar i donar eines als pares i mares en l’educació dels fills i filles

El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) acull des d’aquest mes el taller “Créixer en Família - 12 a 16 anys”, adreçat a pares i mares de nens i nenes d’aquestes edats. Es tracta del primer dels tallers que es fa a Mataró del programa de suport a la parentalitat “Créixer en família”, creat per la Secretaria de Família de la Generalitat de Catalunya.

 

“Créixer en família” és un programa formatiu, dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva, amb l’objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors. Es fa especial èmfasi en la corresponsabilitat entre els diferents membres de la família i en la coeducació dels infants, línia de treball que també es promou des del CIRD.

 

El programa ofereix cicles de tallers que pretenen ser espais d’intercanvi d’experiències entre pares i mares amb fills i filles d’edats similars, guiats per professionals experts en la formació de famílies en què les prioritats són reflexionar en relació a per què educar, què fer i com fer-ho.

 

Els tallers estan dividits per franges d’edat dels infants i adolescents: 0-3, 3-6, 6-12 i 12-16 anys. A Mataró s’ha considerat oportú iniciar el projecte amb el cicle de 12 a 16 anys, en tant que és una edat que requereix disposar d’estratègies i pautes educatives consolidades. Així mateix, des del CIRD s’ha detectat la necessitat de reforçar aquest àmbit d’intervenció, ja que hi ha moltes dones i mares amb fills i filles d’aquestes franges d’edat que demanden poder desenvolupar aquestes estratègies.

 

El taller, que té 20 dones inscrites, consta de 6 sessions de dues hores, al voltant de temàtiques i conceptes com ara l’afecte, l’autonomia, l’autoritat, estratègies educatives, resolució de conflictes, responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola i la família extensa. Es duu a terme els dijous de novembre i fins el 10 de desembre, de 16 a 18 h.

 

El programa “Créixer en família” també ofereix, a nivell virtual, un espai d’intercanvi entre els participants al Cafè de les famílies i un calaix de cursos amb eines per aplicar la parentalitat positiva.