Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El centre de distribució d’aliments solidaris preveu atendre unes 10.000 persones a l’any

Escoltar

El centre de distribució d’aliments solidaris preveu atendre unes 10.000 persones a l’any

S’ubicarà al carrer de Casto Méndez Núñez, 64

El Ple de març ha aprovat la concertació del lloguer d’un local al carrer de Casto Méndez Núñez, 64 en el qual s’hi ubicarà un centre de distribució i emmagatzematge d’aliments solidaris. L’any passat 9.000 persones a Mataró es van beneficiar d’aliments solidaris.


 

El local té una superfície de 1.144 m2 i tindrà un cost mensual de 1.300 € + IVA. El contracte s’estableix per un termini inicial de 10 anys. Les obres d’adequació del local seran finançades a través d’una subvenció de la Caixa.

 

L’objectiu és unificar en un sol espai la distribució d’aliments solidaris, creant un únic centre a la ciutat per tal d’optimitzar els recursos públics i privats orientats a la cobertura de necessitats de les famílies que estan en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social.

 

El projecte, que porta per nom “Centre de Distribució d’Aliments Solidaris Mataró”, es durà a terme en el marc d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Mataró, Càritas Interparroquial de Mataró i l’Assemblea Local de Creu Roja, entitats aquestes dues que reben productes de la Fundació Banc dels Aliments, del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) i de la donació d’empreses i particulars de la ciutat.

 

El centre oferirà una cistella de productes bàsics d’alimentació, de manera periòdica, a les famílies prèvia valoració social i prescripció del Servei de Benestar Social de l’Ajuntament i de Càritas Interparroquial Mataró.

 

L’espai serà com un supermercat on els productes estaran exposats per tal que les famílies els puguin recollir utilitzant els punts que se’ls hi haurà atorgat en funció de les necessitats i membres de la unitat familiar. Una altra particularitat d’aquest centre és que podrà tenir a l’abast producte fresc, especialment fruita i verdura.

 

Amb aquest centre es preveu donar cobertura a unes 2.550 famílies amb ingressos inferiors a l’IRCS (Índex de Renda de Suficiència de Catalunya), xifra que pot significar que es donaria servei a unes 10.000 persones en el transcurs de l’any.