Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller Boi Ruiz i l’alcalde inauguren el CAP Ronda Prim

Escoltar

El conseller Boi Ruiz i l’alcalde inauguren el CAP Ronda Prim

El centre, que dóna atenció primària a 33.655 persones, es va posar en marxa al novembre i acull l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del Maresme Central



El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, i ha presidit avui, divendres13 de febrer, la inauguració del Centre d’Atenció Primària (CAP) Ronda Prim (Ronda de Prim, 35). El conseller i l’alcalde, Joan Mora, han descobert una placa commemorativa poc abans de visitar l’edifici i de saludar l’equip mèdic d’aquest gran equipament sanitari.


 

Aquest nou centre, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), ha suposat una millora important en l’atenció per als 33.655 ciutadans de les àrees bàsiques de salut (ABS) Mataró 1-La Riera i Mataró 7-Ronda Prim. A més, compta amb el Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) que atén els usuaris del Maresme Central.

 

La inversió total ha estat de 7.324.963,29 euros (6.626.541 euros de l’obra i 698.418,29 euros de l’equipament).

 

El nou CAP Ronda Prim presta atenció de medicina de família, infermeria, pediatria, treball social, activitats preventives (vacunacions, educació sanitària i consells de salut), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció i seguiment de la salut dels infants, atenció domiciliària, atenció odontològica, atenció a la salut sexual i reproductiva, activitats adreçades a la comunitat, i tots els tràmits i les gestions derivats de l’assistència.

 

L’edifici que acull el CAP té una superfície construïda de 4.721,49 m2 distribuïts entre la planta baixa i cincs plantes més, se situa en una de les illes del barri de l’Eixample de Mataró, i està adaptat a les noves tecnologies i preveu la màxima sostenibilitat i estalvi energètic. Aquestes noves instal·lacions ofereixen més confort als ciutadans i professionals, atès que hi ha una confluència de serveis en un mateix equipament que permet millorar les sinèrgies i el treball col·laboratiu i en xarxa dels professionals.

 

Signatura al llibre d’honor

 

Abans de visitar el CAP, el conseller de Salut ha estat a l’edifici de l’Ajuntament, on ha signat al llibre d’honor i ha estat obsequiat per l’alcalde amb una reproducció de l’escultura Laia L’Arquera de Rovira Brull amb motiu de la seva visita oficial al municipi.