Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones se celebra amb diferents activitats durant tot el mes de maig

Escoltar

El Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones se celebra amb diferents activitats durant tot el mes de maig

El programa inclou tallers, esport, xerrades, dansa i una exposició

L’Ajuntament, a través del Centre d’Informació i Recursos a les Dones (CIRD), ha organitzat per segona vegada consecutiva un ventall d’activitats a l’entorn de la celebració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. El programa inclou tallers, esport, xerrades, dansa i una exposició. Totes les activitats són gratuïtes i algunes requereixen inscripció prèvia.


 

El Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que se celebra el 28 de maig, ha donat peu a organitzar diferents activitats al llarg del mes de maig per tal de reflexionar i sensibilitzar vers la salut i la qualitat de vida de les dones participant en activitats que milloren la salut integral de les dones. La campanya s’emmarca en el II Pla d’Igualtat de gènere per a la ciutadania.

 

El programa l’ha elaborat l’Ajuntament, l’Associació Dona Llum, l’Escola Dansa al teu aire, l’Escola de Vela de Mataró (Sailability), l’Associació Maresme Dona Activa’t, l’Associació Taekondo Tradicional ITF Catalunya, l’Hospital de Mataró i la Piscina Municipal amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.

 

Entre d’altres activitats programades, en aquesta segona edició s’ha volgut fer especial incidència en la pràctica esportiva com a element per millorar l’estat de salut de les dones i en aquest sentit s’han programat sessions obertes de diferents activitats físiques com vela, caiac, kundalini ioga, emo-dance, fitness aquàtic, aiguagim, dansa-fusió, arts marcials... per acostar les dones a la pràctica esportiva i afavorir la millora del seu estat físic. També hi haurà dos tallers de cuina i un de sexualitat; dos tallers de dansa (Emo-danse i Dansa fusió) i dues xerrades: una sobre el core (músculs de la paret abdominal) i una altra sobre hipopressius.

 

I del 28 de maig a l’11 de juny al Centre de Formació Tres Roques es podrà veure l’exposició “Una altra manera de néixer” de la fotògrafa Lu Carreras.

 

Les inscripcions es poden fer per telèfon (93 702 28 13) o per correu electrònic (dona@ajmataro.cat).

 

 

Salut i dones, antecedents

 

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la salut no és només l’absència de malaltia, sinó que és el complet benestar físic, mental i social. Per tant, s’ha de treballar per aconseguir proporcionar a les persones la millor qualitat de vida a la que puguin aspirar.

 

Hi ha estudis que posen de manifest l’existència de diferències entre dones i homes en la manera d’emmalaltir i que l’evolució d’algunes patologies no és deguda només a factors biològics sinó també als diferents rols, conductes i comportaments que desenvolupen dones i homes.

 

El 28 de maig es va proclamar com a Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones arran d’una reunió de les integrants de la Red Mundial de Mujeres por los Derechos Sexuales y Reproductivos (RMDSR) que es va portar a terme a la finalització de la V Trobada Internacional sobre la salut de la dona a Costa Rica al maig de 1987. Va ser la Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe (RSMLAC) qui va fer la proposta d’instaurar aquest dia com a dia d’acció global a favor de la salut de les dones.