Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Juny Associatiu posa en valor el voluntariat

Escoltar

El Juny Associatiu posa en valor el voluntariat

La Nit de la Solidaritat se celebra el 19 de juny i s’ha convidat a la periodista Mònica Bernabé que parlarà sobre l’Afganistan

El Juny Associatiu comença avui la quarta edició amb un programa d’activitats promogut per les entitats de la ciutat que gira a l’entorn del voluntariat. Aquest any s’han organitzat 13 activitats i finalitzarà el 2 de juliol. El divendres 19 de juny tindrà lloc la Nit de la Solidaritat.


 

El voluntaritat és un dels grans actius de qualsevol ciutat que ajuda a moure el seu teixit associatiu i fa realitat els projectes que les entitats desenvolupen. Mataró és una ciutat amb un associacionisme fort en molts àmbits i amb aquest programa d’activitats es vol donar a conèixer a la ciutadania les diferents possibilitats que hi ha per col·laborar-hi. Alhora, s’ofereixen també elements de suport a les pròpies entitats que ho fan possible.

 

El programa del Juny Associatiu 2015 inclou 13 activitats diferents com formació, una xerrada, projecció d’una pel·lícula, exhibició de country i aeròbic, botifarrada, la festa de cloenda del Centre Sant Pau o la trobada del Consell d’Infants, entre d’altres, a més de la Nit de la Solidaritat.

 

La 18a Nit de la Solidaritat se celebrarà el divendres 19 de juny a les 20 h al Casal l’Aliança (carrer de Bonaire, 25). La trobada començarà amb la presentació de la memòria “Projectes de cooperació i sensibilització 2014”. La convidada d’enguany és la periodista Mònica Bernabé que ha exercit durant 8 anys de corresponsal a l’Afganistan. Bernabé pronunciarà la conferència “L’Afganistan més enllà dels talibans”. Durant l’acte es projectarà el documental “Vestida de negre”. En aquest acte hi haurà recollida d’aliments (bàsicament llet, oli, farina i sucre) que es destinaran a la campanya de Creu Roja de Mataró “Aliments per a la solidaritat”

 

Juny Associatiu està organitzat per l’Ajuntament juntament amb diferents entitats del municipi i el Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència. També compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i altres entitats i organitzacions que, d’una manera o altra han aportat coneixements i recursos en la seva programació: 35 mil·límetres, Espectacles audiovisuals; Associació Entramat (Trobades); Associació Sant Lluc per l’Art a Mataró; Banshee Errante; Biblioteques de Mataró; Càritas Interparroquial de Mataró – Centre Sant Pau; Casal l’Aliança; Centre Cultural Rocafonda; Centre de Normalització Lingüística; Centre Esportiu Atlas Mataró; Club FEM; Creu Roja; Federació Catalana de Voluntariat Social; Foment Mataroní; Fundació Pere Tarrés; SPAS; Televisió de Catalunya (TV3); i Voluntaris per al Futur.

 

Les activitats del Juny Associatiu tindran presència a les xarxes socials mitjançant Facebook (participaciomataro) i Twitter: @ParticipaMataro #JunyAssociatiu.