Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El M|A|C Espai de Can Palauet mostra el nou curtmetratge dels alumnes de l’Escola Montserrat Solà

Escoltar

El M|A|C Espai de Can Palauet mostra el nou curtmetratge dels alumnes de l’Escola Montserrat Solà

Dijous s’inaugura l’exposició sobre el film “Sense mirar enrere” que han fet els alumnes de 6è de primàriaEl M|A|C Espai de Can Palauet exposa a partir de dijous 18 de juny el procés i el resultat del treball cinematogràfic que els alumnes de 6è de primària de l’Escola Montserrat Solà han fet amb el nom de “Sense mirar enrere”, el qual s’emmarca dins del projecte Cinema en Curs de l’Associació A Bao A Qu, que ha comptat amb el suport del M|A|C.


 

L’escola ha participat per tercer any consecutiu en el programa pedagògic Cinema en curs, que els ha permès rodar el seu propi curtmetratge. Al llarg del curs escolar els alumnes de 6è de primària, amb l’acompanyament dels cineastes Àlex García i Daniel Lacasa i els mestres Carme Oliveras, Esmeralda Pérez i Pep Ponsetí, han realitzat diverses pràctiques per conèixer de ben a prop les tasques pròpies d’un enregistrament filmogràfic.

 

Els Tallers de ficció, que es desenvolupen al llarg de tot el curs dins l’horari lectiu, comparteixen un programa de pràctiques i visionats de pel·lícules. Després de realitzar projectes fotogràfics, Minuts Lumière i seqüències de ficció, els últims mesos del curs es dediquen al guió, planificació, rodatge i muntatge del film. Tots els processos de creació són col·lectius: el guió i el muntatge s’elaboren entre tot el grup i durant el rodatge tots els alumnes desenvolupen cadascuna de les tasques (director, càmera, ajudant, sonidista, script...).

 

Fins al 29 de juliol al El M|A|C Espai de Can Palauet s’hi podrà veure projectat “Sense mirar enrere”, que té una durada de 10’ 23”, així com també unes imatges del making of, un mural que exemplifica els diferents passos del procés i els Minuts Lumière. Aquests són plans documentals d’un minut de durada realitzats a partir d’unes condicions inspirades en les vistes rodades pels germans Lumière: la càmera ha d’estar fixa en un trípode, no es pot modificar cap paràmetre durant el pla, es disposa d’una única presa que no es pot repetir i es filmen escenes de la vida quotidiana.

 

La inauguració de l’exposició serà dijous 18 de juny a les 18 h i es visionarà el curtmetratge que es va estrenar el passat 9 de juny a la Filmoteca de Catalunya, juntament amb la resta de pel·lícules de les escoles participants al projecte Cinema en curs de l'Associació A Bao A Qu.