Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El M|A|C i Hotel Elèctric organitzen la 4a edició del Mercat del Film

Escoltar

El M|A|C i Hotel Elèctric organitzen la 4a edició del Mercat del Film

Del 20 al 22 de novembre es faran diferents activitats per mostrar la producció cinematogràfica i videoartística de factura mataronina

Divendres 20 de novembre comença la 4a edició del Mercat del Film, que enguany organitzen conjuntament el M|A|C de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i Hotel Elèctric, organitzadors de les tres primeres edicions. L’objectiu és mostrar, a través de diferents formats, tota l’obra relacionada amb la indústria del cinema creada per realitzadors i per artistes de la ciutat o produïda a Mataró.

 

La primera de les activitats serà la presentació del projecte “X- Ville" de Jordi Colomer, al pati de la Direcció de Cultura el dia 20 a les 19.30 h.  Aquesta és una videoinstal·lació que representa una ciutat imaginada i utòpica que busca solucions col·lectives als problemes de la societat. Guanyadora del 1r Premi de Videocreació impulsat per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, de la qual el M|A|C en forma part, l’Arts Santa Mònica i el Loop Barcelona, es podrà visitar fins al 19 de desembre.

 

El gruix de la programació del Mercat del Film serà dissabte 21 de novembre a la tarda i a la nit. A partir de les 19 h a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques es podran veure 15 projectes de factura mataronina en diferents formats –videoclips, curtmetratges i documentals de curta durada– per copsar el moment actual de la producció local.

 

Al mateix espai, a les 22 h, serà el moment de visualitzar el film “Antígona despierta”, dirigit per la mataronina Lupe Pérez García. Aquesta és una obra críptica, que viatja entre diferents èpoques i barreja escenes de ficció amb documentals bèl·lics. El drama, de 64 minuts de durada, està produït per Toma 78 i Labyrint Films. La protagonitzen Gala Pérez, Sibel Tresaco Lera, Francisco Javier Lera Terés, Maria Lera Gràcia, Manuel Tresaco Lera.

 

La 4a edició del Mercat del Film es tancarà amb el taller familiar “Improvisacions mòbils” que es farà diumenge 22 de novembre a les 11 del matí. A partir de dinàmiques de creació i participatives, cada participant o grup de participants filmarà una càpsula d'un minut de durada amb el seu mòbil o tablet. El conjunt d'aquestes improvisacions mòbils formarà un film col·lectiu que es podrà veure en acabar el taller. Tota la programació del Mercat del Film és gratuïta.