Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El M|A|C Mataró i l’EASD Pau Gargallo de Badalona presenten un projecte comú sobre la quotidianitat dels trajectes en tren

Escoltar

El M|A|C Mataró i l’EASD Pau Gargallo de Badalona presenten un projecte comú sobre la quotidianitat dels trajectes en tren

“22 minuts en tren” mostra els treballs dels alumnes de l’escola de disseny a Can Palauet i a les estacions de tren entre Mataró i BadalonaEl regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha assistit aquest matí a l’obertura de l’exposició “22 minuts en tren” dels alumnes de l’ESAD Pau Gargallo de Badalona. La mostra es pot veure a Can Palauet fins al 3 de maig i també a les estacions de tren entre Mataró i Badalona fins al 26 d’abril. El regidor i els alumnes i professors han fet tot seguit el recorregut en tren per veure de prop les obres presents en les diferents estacions.
22 minuts és el temps que dura el trajecte en tren entre les estacions de Mataró i Badalona de la línia R1. Aquest és també el trajecte habitual de molts alumnes mataronins que es desplacen cada dia per anar a l’escola de disseny Pau Gargallo. Una vintena d’alumnes s’han encarregat d’observar diferents característiques del que passa dia a dia en aquests trajectes i ho han plasmat en unes llibretes amb il·lustracions que es poden veure a la sala d’exposicions mataronina. Com que un dels objectius del projecte era buscar noves plataformes d’exhibició artística, una selecció d’aquests treballs es podrà veure també a les diferents estacions del recorregut entre Mataró i Badalona a través de vinils de gran format instal·lats als finestrals, murs o ascensors de les estacions. D’aquesta manera els usuaris del transport públic podran veure les obres dels alumnes de l’escola d’art i disseny des de la mateixa estació i també des de dins el tren.L’artista maresmenc Perejaume ha participat en el projecte amb un workshop amb els alumnes per treballar en la construcció del projecte. A Can Palauet es podrà veure un vídeo d’aquest taller, les llibretes i projectes originals elaborats pels alumnes, així com un vídeo resultant amb el trajecte“22 minuts en tren” forma part d’“Hibridacions i contextos”, projecte que va néixer durant el curs 2013-14 de la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres d’art i les escoles d’art especialitzades en disseny de Catalunya, totes elles entitats que són alhora distants en les seves activitats quotidianes i properes en fites com són el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat.

 

Han col·laborat en la realització d’aquest projecte el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Renfe Catalunya.