Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró recorda l’Escola Municipal d’Arts i Oficis

Escoltar

El Museu de Mataró recorda l’Escola Municipal d’Arts i Oficis

La Comissió de Memòria Històrica de Gent Gran de l’Ajuntament de Mataró impulsa l’exposició “Arts i Oficis 1886 – 1960. Una escola a la memòria”

Divendres 9 d’octubre a les 19.30 h al Museu de Mataró s’inaugura “Arts i Oficis 1886-1960. Una escola a la memòria”, una exposició promoguda per la Comissió de Memòria Històrica de Gent Gran de l’Ajuntament de Mataró, produïda pel Museu de Mataró i comissariada per l’historiador mataroní Víctor Ligos.

 

La mostra, que es podrà veure a Can Serra fins al 21 de febrer del 2016, neix d’un projecte de la comissió que està integrada en el Servei de Família. L’objectiu és recuperar una part de la història de la ciutat d’uns anys claus per l’educació de Mataró, durant els quals la capital del Maresme va desenvolupar un gran potencial en la branca d’arts i oficis.

 

Al Museu de Mataró s’expliquen els antecedents de l’Escola, l’edifici del Carreró, el pla d’estudis adreçat als treballadors per cobrir les necessitats de la construcció i de la indústria, les matèries que s’impartien, els serveis que acollien i el perquè del seu final. S’exposen documents originals, objectes i també treballs i entrevistes dels antics alumnes que ajuden a entendre l’evolució cronològica de l’Escola d’Arts i Oficis i del seu paper a la ciutat. S’exhibiran objectes de la col·lecció del Museu de Mataró, com el violí del professor i director de l’escola de música Jaume Isern, i objectes que ja s’havien exposat al Museu d’Arts Decoratives de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis. També s’hi trobarà documentació original relativa a l’Escola, com reglaments, memòries i cartells.

 

L’exposició és possible gràcies a la participació d’11 prestadors de col·leccions particulars de Mataró que havien estat alumnes o professors de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, així com també a la col·laboració de l’Institut Politècnic Miquel Biada, el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, la Fundació Iluro i l’Arxiu Municipal de Mataró.

 

És la segona mostra del programa d’exposicions dedicades a l’ensenyament a Mataró que es presenta l’any 2015 a Can Serra - Museu de Mataró després d’haver redescobert els principals objectes didàctics utilitzats per a l’ensenyament en els darrers segles a “Ciència Viscuda”, que es va poder veure de març a juny.