Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova els membres de les meses per a les Eleccions Generals del 20-D escollits per sorteig

Escoltar

El Ple aprova els membres de les meses per a les Eleccions Generals del 20-D escollits per sorteig

Hi haurà 116 meses i 348 persones en formaran partAvui dilluns, 23 de novembre, ha tingut lloc a les 9 h el Ple d’insaculació per escollir els ciutadans que formaran part de les meses electorals en les Eleccions Generals, que tindran lloc el 20 de desembre.


 

La insaculació designa 9 candidats per cada una de les 116 meses que hi haurà a Mataró el dia de la jornada electoral, és a dir, avui s’han triat en total 1.044 membres de meses: 348 titulars (president, primer vocal i segon vocal) i 696 suplents (primer suplent de president, segon suplent de president, primer suplent del primer vocal, segon suplent del primer vocal, primer suplent del segon vocal i segon suplent del segon vocal).

 

Els candidats a ser escollits vocals d’una mesa són totes les persones inscrites al cens electoral de la ciutat que tenen entre 18 i 70 anys i, com a mínim, saben llegir i escriure. Per ser president d’una mesa, a més, han de tenir com a mínim formació professional de 2n grau o batxillerat superior.

 

L’elecció es fa mitjançant un sorteig informàtic que es fa davant els regidors de la corporació. Durant l’acte, que té lloc al Saló de Sessions i és obert al públic, l’alcalde, David Bote, és l’encarregat de pitjar el botó per aturar el sistema de selecció aleatòria, que acaba determinant els números dels primers seleccionats de la llista i també l’interval de repetició amb què es triaran els següents cridats a ser presidents i vocals de les meses electorals.

 

Durant el dia d’avui l’Ajuntament imprimeix els llistats de les persones que hagin resultat elegides i els seus suplents i els presenta a la Junta Electoral de Zona. Finalment, l’Ajuntament envia als ciutadans les corresponents notificacions.