Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova un avantprojecte per realçar el Mercat de la plaça de Cuba amb enllumenat arquitectònic

Escoltar

El Ple aprova un avantprojecte per realçar el Mercat de la plaça de Cuba amb enllumenat arquitectònic

També es preveu renovar l’enllumenat del carrer de Sant Benet

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir l’avantprojecte per instal·lar un enllumenat arquitectònic a l’edifici del Mercat de la plaça de Cuba i millorar l’enllumenat públic del carrer de Sant Benet.

 

Les obres s’han projectat com una actuació complementària a la remodelació del carrer de Cuba i els entorns de la plaça de les Tereses per millorar la competitivitat del comerç urbà i l’hostaleria. Igual que s’ha fet amb aquests treballs, l’Ajuntament demanarà ara el finançament del 50% de la inversió prevista a càrrec del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

L’edifici del mercat és de caire racionalista amb teulada a dues vessants i façanes amb grans pilastres verticals que defineixen finestres llargues i estretes. L’enllumenat previst realçarà les façanes i potenciarà els seus trets característics.

 

Les lluminàries se situaran a les mateixes façanes, sense cap element extern, de manera que la il·luminació serà localitzada i individual per a cadascuna de les pilastres i produirà un contrast amb les finestres. Tots els elements utilitzaran la tecnologia led, que implica un consum elèctric reduït i un cost de manteniment baix.

 

D’altra banda es preveu la renovació de l’enllumenat del carrer de Sant Benet. Estarà format per llumeneres amb control d’il·luminació dinàmic de 30 W i 60 W de potència de llum blanca, però que també farà possible il·luminar el carrer amb diferents colors. S’aprofitarà el muntatge de l’enllumenat per estendre cablejat de megafonia.

 

El pressupost previst per a les dues actuacions d’enllumenat és de 111.611,36 € (IVA inclòs).