Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Projecte d’Educadors en Medi Obert rep una col·laboració de 20.000€ de l’Obra Social “la Caixa”

Escoltar

El Projecte d’Educadors en Medi Obert rep una col·laboració de 20.000€ de l’Obra Social “la Caixa”

L’ajuda permetrà que el projecte també es pugui realitzar als espais joves de La Llàntia i de Pla d’en Boet



El president de l’Àrea de Participació i Serveis a les Persones i regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, i la directora d’Àrea de Negoci de Mataró Centre, Berta Masferrer,han donat a conèixer avui la col·laboració de 20.000 € que ha atorgat l’Obra Social “la Caixa” al Projecte d’Educadors en Medi Obert de l’Ajuntament de Mataró.


 

El Projecte d’Educadors en Medi Obert, que es va iniciar el 2012, es porta a terme als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola i s’adreça principalment a joves de 16 a 25 anys que es troben a l’espai públic per treballar la seva reincorporació al sistema educatiu o al mercat laboral i millorar el seu nivell d’autonomia donat que en la seva majoria es troben desocupats i fora de la xarxa de recursos existents. El projecte també pretén millorar la percepció que tenen la resta d’agents del territori d’aquest col·lectiu juvenil que ocupa l’espai públic.

 

La col·laboració de 20.000 €, rebuda per part de l’Obra Social “la Caixa”, permetrà implementar un salt qualitatiu del projecte comportarà consolidar-lo com una línia estratègica de la intervenció socioeducativa de l’Ajuntament de Mataró vers la població jove en situació de vulnerabilitat social vinculant el projecte als espais joves de La Llàntia i de Pla d’en Boet, fent d’aquesta manera extensiva la intervenció en Medi Obert a d’altres barris del municipi.

 

 

Un projecte per als joves

 

Els educadors dels espais joves realitzen itineraris pels barris amb l’objectiu de tenir localitzats en quins punts de l’espai públic es concentren els joves, i d’establir un primer contacte amb aquests per poder iniciar un treball socioeducatiu personalitzat amb l’objectiu d’arribar als joves no vinculats a cap recurs i treballar per apropar-los tant a l’Espai Jove com a la resta de recursos de la xarxa, sobretot en àmbit educatiu i laboral.

 

En els espais joves es programen i realitzen activitats puntuals, i suport a activitats organitzades des d’altres entitats i/o serveis per crear espais de relació i confiança amb els joves.

 

 

 

Paral·lelament a les tasques de suport realitzades en aquestes activitats es porten a terme tasques d’informació juvenil dels recursos existents en el mateix medi obert (carrer, plaça).

 

El projecte també contempla un assessorament individualitzat amb entrevistes personals que comporten orientar, derivar i acompanyar als joves segons les seves necessitats.

 

El projecte es treballa de manera conjunta entre diferents serveis: Família- Joventut; Família- Salut; Projectes Transversals, Ciutadania i Convivència; Benestar Social; Direcció de Promoció Econòmica; Direcció d’Esports; i Direcció d’Ensenyament, entre d’altres, i en xarxa coordinats amb les amb les entitats del territori i la implicació als espais de participació territorials que es consideri.

 

 

Dades de participació en el projecte

 

Quant als joves participants en elProjecte d’Educadors en Medi Obert durant el 2014 a Rocafonda, són les següents:

 




























Joves vinculats en seguiment estable


108


Joves en seguiment  intensiu (PEI)


20


Joves informats sobre l’oferta de recursos d’interès juvenil


432


Derivacions a altres projectes


210


Activitats en Medi Obert


10


Joves participants en activitats en Medi Obert


280



 

A Cerdanyola, durant el 2014:

 




























Joves vinculats en seguiment estable


106


Joves en seguiment  intensiu (PEI)


24


Derivacions a altres projectes


457


Joves informats sobre l’oferta de recursos d’interès juvenil


832


Activitats en Medi Obert


13


Joves participants en activitats en Medi Obert


691