Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor de l'Ajuntament de Barcelona i diputat Joan Puigdollers visita el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

Escoltar

El regidor de l'Ajuntament de Barcelona i diputat Joan Puigdollers visita el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

 

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona i diputat provincial d'Espais Naturals i Medi Ambient, Joan Puigdollers, ha visitat aquest matí el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme per conèixer de primera mà el funcionament de les instal·lacions.

 

L’alcalde de Mataró i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Mora, ha acompanyat Puigdollers en la seva visita. El recorregut ha inclòs tant les instal·lacions de tractament de residus com els diferents equipaments destinats a educació ambiental que té en marxa el Centre Integral, entre ells el simulador 4D. Aquest cinema permet, de manera virtual, fer el mateix viatge que els residus per l’interior de la planta.

 

 

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

 

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme és una entitat administrativa constituïda per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme i 28 municipis de la comarca. Gestiona el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, a Mataró, que inclou una planta de tractament de la fracció resta, una línia de tractament de residus voluminosos, estacions de transferència de les diferents fraccions recollides selectivament (matèria orgànica, vidre, envasos i paper i cartró) i una planta de valorització energètica del rebuig.

 

El Centre té també un important paper en la generació energètica i la lluita contra el canvi climàtic, ja que és un dels generadors d’energies renovables més importants de Catalunya i un referent per la diversitat dels seus orígens (coberta fotovoltaica, reaprofitament del biogàs, valorització energètica del rebuig, aportació de vapor al Tub verd per destinar-lo a la climatització d’edificis).