Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El sòl és el protagonista del Seminari de Ciències 2015

Escoltar

El sòl és el protagonista del Seminari de Ciències 2015

El cicle comprèn 7 conferències, 1 sortida de camp i 1 taller



Avui comença una nova edició del Seminari 2015 organitzat per la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró sota el nom d’“El sòl, font de vida”. A través de 7 conferències, 1 sortida de camp i 1 taller fins al 30 d’abril s’aprofundirà en el coneixement del sòl, coincidint que enguany les Nacions Unides han declarat el 2015 com l’Any Internacional dels sòls.


 

El seminari pretén entendre l’estructura, els components, la dinàmica i l’estat de conservació dels sòls i així prendre consciència del seu paper fonamental en els ecosistemes naturals i el seu efecte directe en els recursos naturals .

 

Totes les sessions en dimarts, dimecres o dijous són de les 19.30 a les 21 h a la Sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32). El dia 11 d’abril es farà la tradicional sortida de camp, que serà un recorregut per diferents indrets del Montnegre de 10 a 13 h. El 18 d’abril es farà un taller d’identificació de la fauna edàfica de 10 a 13 h a Can Boet – Centre de patrimoni arqueològic i natural (carrer de Pablo Iglesias, 83).

 

La inscripció al seminari és gratuïta i s’ha de fer a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (carrer de Sant Josep, 9) o trucant al telèfon 93 758 23 61.

 

En finalitzar el seminari es lliurarà certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de sis sessions i la sortida de camp i el taller. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del número 26 de la revista científica L’Atzavara (any 2016), monogràfic entorn els temes tractats en aquest seminari.

 

L’organització del cicle va a càrrec de l’antiga Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, ara sota el nom de Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN), integrada per un col·lectiu d’investigadors voluntaris que porta prop de 40 anys col·laborant amb el Museu de Mataró. Els seminaris que organitzen han anat prenent forma amb els anys com una mena de “primavera científica” i en els quals es fan propostes de difusió de la recerca ambiental catalana, tant nacional com local, que cada any tracten temes concrets a l’entorn de les Ciències Naturals i Ambientals.