Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El terrat d’una casa de la ronda de Jaume Ferran s’enfonsa sense causar danys personals

Escoltar

El terrat d’una casa de la ronda de Jaume Ferran s’enfonsa sense causar danys personals

L’incident ha provocat el desallotjament de quatre personesEl terrat de d’una casa habitada situada al barri de Cirera a la ronda de Jaume Ferran, número 61, s’ha esfondrat parcialment aquest matí sense causar víctimes a causa del col·lapse estructural de tres bigues presumptament aluminoses. L’esfondrament ha afectat la façana que dóna al passatge del Torrent de la Pólvora i a la casa veïna situada en el número 59 de la ronda de Jaume Ferran.


 

L’avís de l’incident s’ha rebut a les 10.40 h a través del 112, telèfon únic d’emergències, personant-se al lloc dels fets en primera instància la Policia Local, Mossos d’Esquadra, el SEM (Servei d’Emergències Mèdiques) i Bombers els quals s’han vist obligats a tallar la circulació a la confluència del carrer del Torrent de la Pólvora amb la ronda de Jaume Ferran, com a mesura de precaució per tal de protegir la seguretat de vianants i conductors. Així mateix s’han desallotjat els veïns de l’immoble i els del seu entorn.

 

L’Ajuntament ha desplaçat també tècnics de diferents serveis municipals per valorar l’afectació del sinistre al propi immoble i als de l’entorn. Han intervingut els serveis d’Equipaments Municipals, Espais Públics, Protecció Civil i Benestar Social, a més de la Policia Local.

 

Una vegada feta la inspecció, el tècnic municipal ha recomanat l’enderroc parcial de la façana de l’habitatge afectat per posteriorment revalorar la situació de l’immoble. Aquesta situació es pot allargar durant uns tres dies.Per tal de procedir als treballs d’enderroc i sanejament de la finca afectada, aquest matí s’ha hagut de tallar l’electricitat però s’espera poder restablir-la a partir de mitja tarda. La resta de serveis bàsics del carrer (aigua, gas i telecomunicacions) no han quedat afectats.Pel que fa a les afectacions al trànsit, el tram del carrer del Torrent de la Pólvora entre la ronda de Jaume Ferran i el carrer Germà Joaquim restarà tancat fins que estiguin enllestides aquestes obres. I el tall de la ronda es mantindrà fins al restabliment de l’electricitat.Les quatre persones que viuen en els dos habitatges afectats s’han hagut de desatllotjar i dues s’han pogut instal·lar en cases de familiars i les altres dues s’han reallotjat al Centre d’Acollida Municipal de Can Solaret gestionat per Creu Roja.Temporalment, i per motius de seguretat, l’accés als habitatges del passatge del Torrent de la Pólvora s’ha de realitzar a través d’una finca del carrer del Germà Joaquim el pati posterior de la qual dóna al passatge.